Amerikaanse investering van 3,5 miljoen dollar voor Nederlandse gamesuitgever

De Nederlandse Indie-gamesuitgever Good Shepherd Entertainment - voorheen bekend als Gambitious - heeft 3,5 miljoen dollar aan funding opgehaald.

De grootste investeerder is het Amerikaanse mediabedrijf Advance Publications (bekend van onder meer Vogue, Vanity Vair, New Yorker). Good Shepherd Entertainment wil het groeikapitaal gebruiken om meer games uit te geven en het aantal medewerkers uit te breiden. 

Good Shepherd Entertainment helpt onafhankelijke game-ontwikkelaars (zogenoemde Indies) met het produceren, financieren en distribueren van games. De uitgever heeft inmiddels 14 titels van onafhankelijke game-ontwikkelaars uitgebracht. Naast het uitgeven van games, geeft het bedrijf particuliere beleggers via een eigen platform de mogelijkheid om mee te investeren in de game titels. Beleggers delen voor vijf jaar mee in de mogelijke winst die de games opbrengen. 

"We zijn erg blij om de wereldwijde media- en entertainmentervaring van Advance Publications toe te voegen aan ons team en de raad van bestuur", zegt CEO van Good Shepherd Entertainment, Brian Grigsby. "De investering stelt ons in staat om Good Shepherd nog harder te laten groeien en daarmee beleggers een unieke kans te geven om mee te profiteren van de wereldwijde gamesindustrie.” 

"Tot nu toe hebben we veel bereikt met minimale middelen", zegt Business Director en mede-oprichter van Good Shepherd Entertainment, Paul Hanraets. "We zijn nu klaar om onze gamesportfolio verder uit te breiden en te laten zien dat ons businessmodel op een grotere schaal werkt. Als Nederlander ben ik er trots op dat mijn internationale partners vanwege onze creatieve industrie voor Nederland als vestigingsland kiezen.”

"We zijn onder indruk van de aanhoudende groei van de gamesindustrie die een steeds groter onderdeel van de mainstream cultuur vormt", aldus Ben Newhouse, die zich, in opdracht van Advance Publications, bij Good Shepherd's raad van bestuur voegt. "Het team van Good Shepherd heeft een goede reputatie bij zijn ontwikkelaars, gamers en investeerders. We zijn er daarom van overtuigd dat zij een goede partner zijn voor ons."

"De kwaliteit van de indie-games die Good Shepherd Entertainment uitgeeft was altijd al redelijk hoog", aldus Boris van de Ven, oprichter van gameplatform Gamekings.tv. "Met deze investering kunnen ze nog meer veelbelovende en grotere titels uitbrengen en ben ik er zeker van dat ze de indie-game industrie in het algemeen naar een hoger niveau gaan tillen."

Gerelateerde artikelen