Allen & Overy heer en meester in league tables H1 2019

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:24
Allen & Overy doet de grootste en de meeste deals in het eerste halfjaar van 2019.

[scroll naar beneden voor de volledige league tables Legal Advisory H1 2019]

Advocatenkantoor Allen & Overy adviseerde de Chinese verzekeraar Anbang bij de verkoop van Vivat aan Athora voor 2,6 miljard euro. Deze deal draagt bij aan een totale dealwaarde van 8,9 miljard euro en een eerste plaats in de league tables legal advisory gesorteerd op dealwaarde. 

Katinka Middelkoop (foto rechts) was mede verantwoordelijk voor het advies aan Anbang. Zij is jubelend over het dealjaar tot dusver: “De eerste helft van 2019 was dynamisch. Fantastisch teamwerk met cliënten, medewerkers en andere adviseurs heeft ervoor gezorgd dat we veel spraakmakende deals tot een succesvol einde hebben gebracht.”

Stibbe volgt op de tweede plaats met een dealwaarde van 7,1 miljard euro. Het kantoor mocht Athora adviseren bij zowel de overname van Vivat als de doorverkoop van de schadetak van Vivat aan NN.

Loyens & Loeff volgt op twee

Allen & Overy staat met 33 deals ook bovenaan de league table gesorteerd op aantal. Het blijft Loyens & Loeff met zeven deals voor. Loyens & Loeff staat daarmee weer op dezelfde positie als over heel 2018. Het kantoor was onder andere adviseur van Vivat bij de overname door Athora voor 2,6 miljard en voorzag de Franse telecomprovider Orange van advies bij overname van Securelink Group voor 515 miljoen euro.

Harmen Holtrop overname advocaat bij Loyens & Loeff
Harmen Holtrop van Loyens & Loeff (foto rechts) merkt dat er nog steeds veel geld in de markt is. "De eerste helft van dit jaar kenmerkte zich door een constante flow van transacties in, met name, het mid-market segment. Financiële partijen hebben nog steeds veel geld tot hun beschikking. Zij zijn meer en meer op zoek naar één-op-één-transacties en proberen controlled auctions te mijden. Dat lukt hen niet altijd want bedrijven die vanuit kracht te koop worden aangeboden, kunnen nog steeds op (zeer) competitieve condities, en voor significante multiples, worden verkocht. Wat verder opvalt is dat er meer en meer overnames plaatsvinden in gereguleerde sectoren. Naar taxaties door juridische specialisten van hoe de toezichthouder in die sector tegen de overname aankijkt, is een groeiende vraag." 

Vriman M&A Lawyers is met 19 deals hard op weg naar een persoonlijk record, want na het eerste halfjaar van 2018 stond het nog maar op 12 deals. Dankzij de sprint springt de boutique van plaats 16 over heel 2018 naar plaats 9 over het eerste halfjaar.

Lees ook: Aantal overnames blijft dalen in Q2 2019 

 

 

Gerelateerde artikelen