Allen & Overy en Shearman & Sterling gaan fuseren

Door de combinatie ontstaat een van de grootste advocatenkantoren ter wereld.

Advocatenkantoor Allen & Overy, met een Nederlandse vestiging op de Zuidas, gaat fuseren met het Amerikaanse kantoor Shearman & Sterling. Een ruime meerderheid van 99 procent van de partner-aandeelhouders heeft ermee ingestemd, zo maakten beide kantoren vrijdag bekend.

Hierdoor zal een van de grootste advocatenkantoren ter wereld ontstaan, met een omzet van meer dan van 3,5 miljard dollar, circa 800 partners en bijna 3950 advocaten – verspreid over 48 kantoren in 29 landen.

Het samengevoegde kantoor zal Allen Overy Shearman Sterling gaan heten, of in het kort: A&O Shearman.

Wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse vestiging, is nog onbekend. Het in Amsterdam gevestigde Loeff Claeys Verbeke sloot zich in 2000 aan bij Allen & Overy en werd daarmee het eerste Nederlandse kantoor dat fuseerde met een internationaal advocatenkantoor. De Nederlandse vestiging telt momenteel bijna 200 advocaten.

De fusieplannen werden in mei al aangekondigd. Kort daarvoor was een fusie tussen Shearman en het Britse Hogan Lovells afgeblazen.

Allen & Overy boekte vorig jaar een omzet van 2,2 miljard euro. Het concern wordt sinds 2006 geleid door de Belg Wim Dejonghe. “Dit is een historisch moment voor zowel de kantoren als onze beroepsgroep. We zijn blij dat onze partners zo volmondig vóór deze fusie hebben gestemd”, liet hij vrijdag weten.

Lees ook: League Tables Q3, 2023: Deze law firms staan op kop

Gerelateerde artikelen