Allen & Overy, Clifford Chance, Freshfields, Lexence en De Breij op pole position voor Q1 league tables 2017

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:39
Advocatenkantoren Allen & Overy, Clifford Chance, Freshfields Bruckhaus Deringer, Lexence en De Breij Evers Boon staan op pole position om een podiumplaats in de M&A league tables Q1 2017 te bemachtigen. 

Allen & Overy op pole position
Advocatenkantoren Allen & Overy, Clifford Chance en Freshfields Bruckhaus Deringer strijden om de eerste plaats in de league table naar dealwaarde. Allen & Overy – de nummer één van de league tables van 2016 – heeft met 1,73 miljard euro de beste papieren. Het kantoor adviseerde onder andere bij de overname van Brasil Kirin door Heineken voor 664 miljoen euro en de overname van TMG voor 113 miljoen.

Runner-up Clifford Chance tikt een totale waarde van 710 miljoen euro aan. Een team van Han Teerink adviseerde onder andere bij de – nog niet afgeronde – overname van LCH.Clearnet door Euronext voor 510 miljoen euro. Freshfields Bruckhaus Deringer staat met 673,3 miljoen euro op de derde plaats. Het kantoor was net als Clifford Chance betrokken bij de overname van LCH.Clearnet. Daarnaast waren ze, net als Allen & Overy, betrokken bij de overname van TMG door Mediahuis en VP Exploitatie. Shawn der Kinderen was namens Freshfields in de lead bij het advies aan de London Stock Exchange bij de verkoop van LCH.Clearnet.

 

Lexence, Allen & Overy en De Breij in de race voor de meeste deals
Ook in de league tables gesorteerd op aantal deals dingt Allen & Overy mee naar de prijzen. Het kantoor staat op de tweede plaats, één deal onder Lexence. De nummer één adviseerde bij elf deals, waaronder de investering van Waterland Private Equity in Nuts Groep en de overname van de Human Network Group door Synergia.

De Breij Evers Boon doet ook dit jaar weer een gooi naar de league tables en maakt een mooie start. Nu staat het met negen deals op de derde plaats. In de league tables over 2016 haalde het nichekantoor de achtste positie. Het team van Dennis de Breij adviseerde private-equitybedrijf AAC Capital bij de overname van Yarrah Organic Petfood en recruiter Aethon bij het aantrekken van investeringskapitaal van Mentha Capital.

 

Advocaten bij deals Heineken en Euronext gaan voor grootste dealwaarde 

Han Teerink Clifford Chance
De advocaten bij de overnames van Brasil Kirin door Heineken en LCH.Clearnet door Euronext domineren de league tables van advocaten gesorteerd op dealwaarde. Nick Wall adviseerde namens Allen & Overy (kantoor Tokyo) bierbrouwer Heineken en staat daarmee bovenaan. Han Teerink (foto rechts) van Clifford Chance, Ferdinand Mason van Jones Day en Robert ten Have van Rutgers & Posch zij alledrie betrokken bij  de overname van LCH.Clearnet. 

 

Luc Habets, Harm van Efferink en Onno Boerstra nek aan nek voor meeste deals 

Luc Habets van Lexence
In de league tables van advocaten gesorteerd op aantal deals zijn de kanshebbers op goud Luc Habets van Lexence (foto rechts), Harm van Efferink van Haagstate en Onno Boerstra van Van Doorne. M&A Award-winnaar Habets staat met vijf deals voorlopig op de eerste plaats. Ook in 2016 was hij zeer actief en eindigde hij met vijftien deals op de tweede plaats.

Efferink was betrokken bij vier deals, waaronder als adviseur van Holland Venture bij de investering in Mauritsklinieken. Boerstra staat met drie deals voorlopig op de derde plaats. Hij is niet de enige advocaat met drie deals, maar dankzij een dealwaarde van 205 miljoen euro staat hij op pole position voor het brons.

 

Stuur uw deals in voor de finish
Met het huidige overnamegeweld rond Unilever, AkzoNobel en TMG kan er ieder moment weer een grote deal vallen. In april maakt MenA.nl de definitieve league tables bekend over Q1. Tot 1 april kunnen de heren en dames advocaten nog hun beste deal voorzetten om een podiumplaats te bemachtigen. Heeft u een deal gedaan, of was u betrokken bij een deal en staat deze nog niet in de M&A Database? Stuur dan nu uw deals in.

Gerelateerde artikelen