AKD benoemt nieuwe voorzitters voor praktijkgroep Corporate/M&A

Drie vragen aan Joyce van den Nouwland en Lennart Crain.

Volgend op de benoeming van Carlos Pita Cao tot Managing Partner van AKD heeft het advocaten-, notarissen- en belastingadvieskantoor twee partners gekozen die samen het voorzitterschap van de praktijkgroep Corporate/M&A overnemen: Joyce van den Nouwland en Lennart Crain.

Joyce is partner Corporate/M&A en gespecialiseerd in M&A en joint ventures. Ze heeft veel ervaring met strategische overnames en het tot stand brengen van langdurige samenwerkingsverbanden in onder andere de maakindustrie, de auto-industrie en de medische sector.

Lennart is partner Corporate/M&A en Private Equity, en gespecialiseerd in publieke en private M&A-transacties, waaronder openbare biedingen, controlled auctions, complexe carve-outs en leveraged buy-outs. Hij heeft veel ervaring met transacties voor private equity en in de financiële en TMT-sectoren.

Waar staat de Corporate praktijk bij AKD nu?
Lennart: “De afgelopen jaren is onze Corporate praktijk, net als ons kantoor, enorm gegroeid. Wij hebben een gevarieerde praktijk waarbij veel compagnons een eigen specialisatie hebben, waardoor wij een breed spectrum kunnen bedienen: private equity, strategische deals, openbare biedingen en andere transacties voor beursgenoteerde ondernemingen, venture capital en alles wat daartussen zit.”

Joyce: “Onze praktijkgroep mag trots zijn op de diverse vermeldingen in de internationale directories, met name onze promotie naar Band 1 in Chambers & Partners eerder dit jaar. Wij zien onze groei ook terug in onze transacties: het type mandaat dat wij krijgen wordt steeds complexer zowel in hoeveelheid als in omvang.”

Wat hebben jullie voor ogen?
Lennart: “Wij gaan voortbouwen op de basis die Carlos heeft gelegd, zoals het verder verstevigen van onze Belgische en Luxemburgse praktijk. Daar is onze nieuwe Corporate partner in Luxemburg een goed voorbeeld van.”

Joyce: “Als full-service Benelux-kantoor werken we in multidisciplinair verband en bieden we onze cliënten alle juridische diensten van A tot Z, inclusief fiscale en notariële aspecten. Wij staan bekend om onze pragmatische en no-nonsense aanpak. Dat willen wij graag zo houden. Ook gaan wij ons internationale netwerk buiten onze home jurisdictions in de Benelux verder verstevigen.”

Wat valt jullie op in de huidige M&A markt?
Joyce: “Ik zie veel vaker dan voorheen dat de verkoper onderdeel moet zijn van de financiering. Dit zie je in allerlei varianten: vendor loan, doorrol, earnout.”. Daarnaast valt op dat er beweging zit in transacties rond de energietransitie, bijvoorbeeld in installatietechniek.

Lennart: “Bepaalde segmenten lopen door, maar deals die bijvoorbeeld financiering nodig hebben duren langer. Er komen ook carveouts langs die van nature complexer zijn en daardoor meer tijd vergen. Daarnaast zijn regulators kritischer; anti-trust autoriteiten bijvoorbeeld nemen meer tijd dan een paar jaar terug. Er is meer aandacht voor nationale veiligheid en staatssteun (wetgeving over FDI en FSR) en waar wij voorheen veel deals zagen met een Chinese invalshoek is er nu een verschuiving naar India waar te nemen.”

Gerelateerde artikelen