AI-startup van Elon Musk is al 24 miljard dollar waard

Investeerders in Silicon Valley hebben grote verwachtingen van xAI.

Het bedrijf xAI waarmee Elon Musk de concurrentie wil aangaan met het populaire ChatGPT, wordt meer dan 24 miljard dollar waard. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Dat is vier miljard meer dan begin dit jaar, toen xAI een half miljard ophaalde bij investeerders.

XAI is nog maar een jaartje oud. Pas eind vorig jaar startte Musk met het ophalen van geld voor de concurrent van OpenAI. Nu heeft Musk de financiering voor zijn nieuwe bedrijfje zo goed als rond, volgens de bronnen. Eerder deze maand hoopte hij nog een financiering van ongeveer zes miljard dollar af te ronden, maar die deal laat nog steeds op zich wachten. Musk heeft zijn financiële doelstellingen voor xAI in korte tijd fors naar boven bijgesteld.

Investeerders in Silicon Valley hebben volgens Bloomberg grote verwachtingen van xAI, vooral vanwege Musk’s eerdere successen met Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX. Musk liet ook doorschemeren dat xAI en zijn chatbot Grok gebruik kunnen maken van de gegevens van zijn socialemediaplatform X, het voormalige Twitter. Toegang tot data is cruciaal voor het bouwen van grote taalmodellen, de technologie die AI-chatbots aandrijft.

Gerelateerde artikelen