Aantal private equity spelers in de mid-markt neemt toe

Private Equity speelt een steeds belangrijkere rol in het bedrijfsleven. Dat vindt ook zijn weerslag in de M&A Awards 2018. Nieuwe M&A Awards brengen de breedte en diepte in beeld van deze sterk groeiende groep investeerders. De categorie Best Private Equity House Mid-Market geeft het speelveld aan van fondsen met 100 miljoen tot 1 miljard onder beheer.

Private equity investeren typisch maximaal 10% van hun fonds per deelneming. De ticketsize in de categorie Best Private Equity House Mid-Market is dan 10-100 miljoen. Daarmee mikken ze op de mid-market. De meeste deals vinden in de Benelux plaats en de grotere fondsen zijn in heel Europa actief. 

Aldus het reglement voor de M&A Awards 2018: "The winners in this category are leading the pack with smart investments that bring sustainable value to all shareholders and stakeholders.The winning firms are involved in landmark deals and are considered a role model for the industry".

  1. ABN AMRO Participaties
  2. ACC Capital
  3. Anders Invest
  4. Argos Wityu
  5. Atlantic Capital
  6. Avedon Capital Partners
  7. BC Partners
  8. Bencis
  9. De Hoge Dennen
  10. DM Equity Partners
  11. Egeria
  12. Foreman Capital
  13. Gilde Equity Management
  14. GIMV
  15. Karmijn Kapitaal
  16. Mentha Capital
  17. Nordian Capital Partners
  18. NPM Capital
  19. Parcom
  20. Smile Invest
  21. Synergia
  22. Torqx Capital Partners
  23. Vendis Capital

Mist u een mid-market private equity speler in bovenstaande lijst? Neem dan contact op met Ezri Joy Blaauw, eblaauw@alexvangroningen.nl, +31 6 46384782. De beste private equity investeerders actief in de Nederlandse markt worden bekend gemaakt op de M&A Awards 2018 op 13 december in Amsterdam.

Op de foto Zoran van Gessel van Bencis. 

Gerelateerde artikelen