Aandeelhouders Grubhub akkoord met overname

Het is definitief: Just Eat Takeaway neemt het Amerikaanse maaltijdplatform Grubhub over.

De overname kreeg vrijwel unanieme steun van de aanwezige aandeelhouders van Grubhub op de vergadering die virtueel werd gehouden. De overname was al goedgekeurd door de aandeelhouders van Just Eat Takeaway. Met de deal die op 15 juni afgerond moet worden en volledig in aandelen wordt afgehandeld, is ongeveer 7,3 miljard dollar gemoeid. Grubhub werkt samen met ongeveer 300.000 restaurants. Daarvan zijn er meer dan 280.000 in de Verenigde Staten gevestigd.

Door de samensmelting ontstaat het grootste maaltijdbezorgingsbedrijf buiten China. Topman Jitse Groen van Just Eat Takeaway heeft altijd gezegd dat op de markt voor onlinebestellingen van eten het belangrijk is om de grootste te zijn. Een woordvoerder van Just Eat Takeaway sprak van "een belangrijke mijlpaal" nu de aandeelhouders van Grubhub groen licht hebben gegeven voor de overname die in juni vorig jaar werd aangekondigd.

"We zijn blij dat de aandeelhouders van Grubhub met overweldigende steun de aanbeveling van het bestuur over de combinatie met Just Eat Takeaway hebben gevolgd en de transactie goedkeuren", zei oprichter en topman Matt Maloney van het bedrijf uit Chicago.

Lees ook: CFO Just Eat Takeaway.com over unieke overnamestrijd
 

Gerelateerde artikelen