Na deal met Bavak wil Unica het aantal overnames opvoeren

Sinds Triton een meerderheidsbelang heeft is de groei ingezet.

Technisch dienstverlener Unica neemt Bavak Security Group uit Noordwijk over van investeerder OxGreenfield. Bavak is specialist in perimeterbeveiliging, gebouwbeveiliging en specifieke defensiesecurity. Het bedrijf is overwegend actief in Nederland en zette vorig jaar twintig miljoen euro om.

Financieel adviesbureau CFI heeft de Nederlandse investeerder OxGreenfield begeleid bij de deal. Bavak Security Group wordt onderdeel van het cluster Unica Access & Security, waarin alle dienstverlening rondom toegangsverlening en beveiliging is gebundeld. Het bedrijf blijft onder de bestaande naam opereren. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Unica breidt zich gestaag uit via overnames die de komende jaren opgevoerd gaan worden. Begin april nam het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over, dat glasvezelnetwerken aanlegt voor datacenters en netwerkproviders. Twee jaar geleden werd Working Spirit overgenomen van Antea en in 2021  kwam de Friese Pranger-Rosier Groep in handen van Unica.

Het Amsterdamse bedrijf is voor 51 procent in handen van de Engelse investeerder Triton, die in 2017 het meerderheidsbelang verwierf. De omzet bedroeg vorig jaar 843 miljoen euro en de  winst was 49,6 miljoen euro.

Unica werd in 1933 opgericht als Geldersch-Overijsselsch Installatiebedrijf (G.O.I.B.) en kwam in 1953 in handen van de familie Van Vliet, die als grootaandeelhouder nog steeds nauw betrokken is. Sinds 1956 wordt de naam Unica gevoerd.

Gerelateerde artikelen