Young M&A Forum | The art of negotiating

Datum/tijdstip
19 October 2023 - 17:00
Locatie
Houthoff, Gustav Mahlerplein 50, Amsterdam
Toegankelijk voor
Young Membership
Prijs
Kosteloos voor Young Members en partners van de M&A Community

Young M&A Forum: The art of negotiating

Ga je goed voorbereid onderhandelen of gok je dat het wel goed komt? En voel je je zeker genoeg om de tegenpartij het vuur aan de schenen te leggen en weet jij hoe je moet reageren als zij dit doen? Een goede voorbereiding, vakinhoudelijke kennis en de juiste vaardigheden zijn cruciaal.

Kom samen met 100 andere Young M&A professionals netwerken, borrelen en leren over onderhandelen en volg 1 van de workshops of alleen de masterclass en registreer je nu.

Schrijf je in voor één van de besloten M&A Young Academy workshops:
(First come, first served, elke masterclass is gelimiteerd voor maximaal 15 personen)

Workshop 1: Onderhandelen over due diligence risico’s in een SPA – 16.00 – 17.00
Hoe goed een due diligence-onderzoek ook is, er kunnen altijd risico’s overblijven. Welke risico’s zijn er en hoe onderhandel je over deze risico’s? En hoe kan je deze risico’s vermijden? Denk aan onverwachte claims vanwege belastingverplichtingen, rechtszaken, milieuverplichtingen, aansprakelijkheden richting klanten. Of – in toenemende mate, gezien de steeds verdergaande digitalisering van de wereld – claims vanwege cyberrisico’s.

Door Rob Faasen, Director at Risk Capital Advisors

Workshop 2: Narrowing the gap in M&A negotiations – 16.00 – 17.00
95% van de mensen in het M&A vak is rationeel-analytisch, maar het gaat niet altijd over de cijfermatige en beredeneerde waarheid. Maar wat moet je dan precies doen? En is het nou verstandig om een openingsbod te doen? Wat kun je aflezen uit lichaamstaal bij onderhandelingen en wat is nou een handige strategie rondom het geven van concessies? Het lijkt allemaal basisstof voor een M&A en PE-professional maar wordt erg onderschat.

Deze workshop stelt je in staat om de relatie met jouw onderhandelingspartner te versterken, deals succesvol af te ronden en meer voor elkaar te krijgen. Ook oefen je met onderhandelingsgesprekken. Zo krijg je inzicht in jouw sterke kanten, weet je wat je valkuilen zijn en merk je het effect van jouw stijl op anderen. Ook ontdek je hoe je de stijl van je partners doorziet en in jouw voordeel benut.

Masterclass: The art of negotiating the best deal – 17.15 – 18.00
Hoe stuur je een onderhandeling in jouw richting en creëer je tegelijkertijd een win-win situatie? Welk gedrag kan je inzetten voor een effectief en duurzaam resultaat. Thomas zal jou in deze masterclass meenemen in de wereld van succesvolle onderhandelingstechnieken.

Door Thomas van der Heijde, professioneel onderhandelaar
Thomas heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het trainen van directieleden, adviseurs en advocaten in onder andere M&A onderhandelingen.

 

 

Sponsored by:

Nog geen Young M&A Community lid? 
De Young M&A Community is hét platform voor professionals onder de 35 jaar werkzaam in M&A, Corporate Finance en Private Equity. De bijeenkomsten voor Young M&A leden zijn een fantastische gelegenheid om jouw netwerk te versterken en kennis op te doen. Daarom krijgen leden uitnodigingen voor alle M&A Events, de M&A Academy met Masterclasses, exclusieve M&A opleidingen en hebben leden gratis toegang tot de unieke M&A Database & League tables en ontvangen het M&A Magazine. Word nu lid en lees hier alle voordelen van het lidmaatschap.

Partner, sponsoring of vragen?
Neem contact op met Jurriën Morsch via [email protected] of 020 246 7421.