Young M&A Academy: masterclasses & drinks

Datum/Tijd
23 mei 2019 - 18:30
Locatie
Loyens & Loeff, Amsterdam
Toegankelijk voor
Young Membership
Investering
Kosteloos voor Young Members

Bezoek Young M&A Academy
Op donderdag 23 mei komen Young M&A Professionals bij elkaar tijdens Young M&A Academy om hun kennis te delen. Het evenement vindt plaats in Amsterdam en is een initiatief van de Young M&A Community. Lees hier meer over de Young M&A Community. 

Programma

18.30 uur Ontvangst
19.00 uur Start van de Masterclasses Young M&A Academy
20.00 uur Young M&A Café met DJ
22.00 uur Einde

Bezoek één Masterclass van de Young M&A Academy:
1. Selecting the deal from a PE perspective | Gijs Botman, Managing partner Mentha Capital
Gijs Botman, Managing partner van Mentha Capital, heeft meer dan negentien jaar ervaring als private equity investeerder. Kom er tijdens deze Masterclass achter hoe de deal vanuit een private equity perspectief wordt geselecteerd en ontdek wat daarbij komt kijken.

2. Finance fundamentals | Richard Take, Specialist Corporate Finance
Een taalcursus in het dialect van corporate finance, zo zou je de masterclass van Richard Take kunnen omschrijven. Met waardecreatie als uitgangspunt worden in rap tempo de 4 wegen naar waardecreatie verkend. Met speciale aandacht voor de in opkomst zijnde vormen van financiering, zoals stapelfinanciering en mezzanineconstructies. Op basis van het door Stern Stewart & Co. ontwikkelde framework ben je zo up to speed van de fundamenten in corporate finance. Juist als je niet in Corporate Finane werkzaam bent is deze Masterclass uitermate interessant. 

3. Behind the Deal | Herman Kaemingk, Partner Loyens & Loeff
Herman Kaemingk, Partner van Loyens & Loeff, is achtvoudig M&A Awards winnaar en al ruim 25 jaar advocaat. Hij neemt je mee in de verhalen achter de deal, de zogenaamde ‘war stories’. Welke unieke inzichten heeft Herman binnen zijn loopbaan opgedaan? Welke valkuilen en uitdagingen kwam Herman tegen en hoe ging hij hiermee om? Laat je inspireren door de verhalen uit de praktijk en de meer dan 100 deals die Herman heeft gedaan.

Sprekers

Gijs Botman | Managing partner, Mentha Capital

Gijs Botman heeft meer dan negentien jaar ervaring met private equity-investeringen. Voordat Gijs Mentha Capital mede-oprichtte, was hij partner in het NeSBIC Special Partnerships Fund; daarvoor werkte hij voor Heineken. Gijs heeft een MSc in Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam.

 

Richard Take | Specialist Finance Fundamentals

Richard is in hart en nieren trainer op het gebied van (corporate) financieel management. Na zijn studie  bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit werkte hij als controller, universitair docent financiering en  adviseur financieel management voor banken, ondernemingen en instellingen. Hij geniet er van om  professionals op zijn geheel eigen en boeiende wijze verhalen te vertellen uit de praktijk. Het denken en  doceren van Richard is volledig gericht op inzicht en toepasbaarheid. Zijn kennis en ervaring verandert  tijdens de masterclass in kunde door zijn passie, energie, inlevingsvermogen en praktijk-gerichtheid. Zo komt  ogenschijnlijk saaie stof tot leven en wordt complexe materie eenvoudig ontrafeld. De theorie wordt op die  manier inzichtelijk en beklijft. Niet voor niets is zijn motto: niets is zo praktisch als een goede theorie.

 

Herman Kaemingk | Partner Loyens & Loeff

Herman L. Kaemingk, advocaat, is werkzaam binnen de Amsterdamse praktijkgroep Ondernemingsrecht bij  Loyens & Loeff. Herman is gespecialiseerd in overnames, en met name management- en leveraged buy-outs.  Tot zijn cliënten behoren investeringsmaatschappijen, venture capital investeerders, managementteams,  institutionele beleggers, financiële instellingen en industriële en technologieondernemingen.

 

 

 

 

Nog geen lid van de Young M&A Community?
Word hier Young Member en ontvang gratis een New Tailor maathemd (t.w.v. 149,- euro) + kaartje voor het M&A Awards galafeest 2019 (t.w.v. 500 euro)

Bezoek alle Young M&A Events, krijg toegang tot M&A Database en ontvang M&A Magazine
De M&A Community is hét platform voor professionals werkzaam in M&A, Corporate Finance en Private Equity. Alleen met de juiste kennis en beste contacten worden de mooiste deals gesloten. Daarom krijgen leden uitnodigingen voor M&A Events en M&A Academy met Masterclasses. Leden hebben gratis toegang tot de unieke M&A Database & League tables en ontvangen het M&A Magazine. 

Partner, sponsoring of vragen?
Neem contact op met Kimberley Galenkamp via kgalenkamp@alexvangroningen.nl of +31 6 55 17 85 18.