Young M&A Forum

Datum/Tijd
01 november 2018 - 17:00
Locatie
Stopera, Amsterdam
Toegankelijk voor
Young Membership
Investering
Kosteloos voor Young Members

Bezoek het Young M&A Forum
Op 1 november komen Young M&A Professionals bij elkaar tijdens het Young M&A Forum om hun kennis te delen. Het evenement vindt plaats in de Stopera, Amsterdam en is een initiatief van de Young M&A Community. Lees hier meer over de Young M&A Community. 

Programma
17.30 uur Ontvangst
18.00 uur Start van de vier Masterclasses Young M&A Academy
19.15 uur Young M&A Café met DJ
21.30 uur Einde

Bezoek een Masterclasses van de Young M&A Academy: 
1. Onderhandelen; Narrow the gap in M&A negotiations
Mensen die alleen maar zenden en vergeten te luisteren of door te vragen. Mensen met een argumentenfetisjisme. 95% van de mensen in ons vak is rationeel-analytisch, maar het gaat niet altijd over de cijfermatige en beredeneerde waarheid. Maar wat moet je dan precies doen? En is het nou verstandig om een openingsbod te doen? Wat kun je aflezen uit lichaamstaal bij onderhandelingen en wat is nou een handige strategie rondom het geven van concessies? Het lijkt allemaal basisstof voor een M&A en PE professional maar wordt erg onderschat. 
Met: Frank de Lange, Partner & founder Vondel Finance

2. Media & reputatie; Boardroom dilemma's
Als bestuurder sta je voor enorme dilemma’s bij een fors issue of incident. Of het nu een activistische aandeelhouder betreft, een winstwaarschuwing, een klokkenluider, rebellerende werknemers, grove fouten in een ver buitenland of onverwachte ontoereikende financiering. Alle aandacht gaat uit naar de leider en hoe deze het bedrijf door een moeilijke periode heen loodst. Of een issue of incident zich ontwikkelt tot een crisis, wordt voor een belangrijk deel bepaald door de wijze waarop bestuurders er mee omgaan. Aan de hand van een interactieve case ervaar je zelf hoe het is om onder druk cruciale besluiten over communicatie te moeten nemen – wat wel en wat niet werkt en welke beslissingen je over jezelf neemt.
Met: Frans van der Grint, Strategy Director bij Hill+Knowlton Strategies

3. Fiscale aspecten management participaties; Tax structuring management participations
Private-equitypartijen zoeken bij de overname van een bedrijf vaak naar een beloningsstructuur waarbij het management kan meeprofiteren van de groei van het bedrijf. Hierbij hebben ze de keuze uit verscheidende beloningsinstrumenten zoals aandelen, opties of bepaalde rechten die de economische waarde van een aandeel volgen. De keuze voor een bepaald instrument wordt vaak ingegeven door fiscale overwegingen. Basale kennis over de fiscale aspecten bij managementparticipaties is volgens het duo daarom een must voor iedere M&A-professional.
Door: Alexander Secker & Louis Lutz, Loyens & Loeff

4. Trends in financiering; "Acquisition financing: keys to structuring the deal and obtaining the funding
Tijdens deze masterclass horen we van ’s Nederlands topexperts over de laatste financieringsstructuren en hoe deze tegen optimale condities te verkijgen. Wat zijn recente ontwikkelingen? Hoe wordt er gesleuteld aan de convenanten? Wat zijn de grenzen?  
Door: Marcel van de Wijdeven & Rafael Gomez Nunez, NielenSchuman  

Young M&A Academy: meer kennis, meer ervaring, meer deals 
Alex van Groningen biedt al 25 jaar tientallen financiële cursussen, management trainingen & opleidingen Permanente Educatie (PE Punten / PE Uren) voor finance professionals en ambitieuze managers. De Young M&A Academy is een logische stap.

Om in een M&A-proces beslagen ten ijs te komen wil je als investeerder bijvoorbeeld meer weten over de fiscale aspecten bij een management participatie en financiering trends, als jurist meer over investment banking en valuation. Ook richt de Young M&A Academy zich op de ontwikkeling van soft skills.

Hoe werkt dit? 
Young M&A Full Members ontvangen uitnodigingen voor de jaarlijkse M&A Fora en kiezen per bijeenkomst uit één onderwerp. Middels kleine werkgroepen gericht op een specifiek onderwerp gaan zij met elkaar in gesprek onder begeleiding van een topexpert uit de praktijk.

Wat biedt de Young M&A Community jou?
– Deel en leer met gelijkgestemden in een vertrouwde omgeving
– Word effectiever in je werk en voeg meer waarde toe
– Vraag een netwerk van vakgenoten om advies
– Ontdek trends en marktontwikkelingen
– Wat biedt de Young M&A Community aan uw organisatie?

Wat biedt de Young M&A Community jouw bedrijf?
– Je ondersteunt de competentieontwikkeling van uw medewerkers
– Je haalt en houdt de juiste kennis in huis
– Je verbetert de bedrijfsresultaten door meer kennis en netwerk
– Je bespaart op adviezen van consultants
– Je verhoogt de werknemerstevredenheid

Bezoek alle Young M&A Fora, krijg toegang tot M&A Database en ontvang M&A Magazine
De M&A Community is hét platform voor professionals werkzaam in M&A, Corporate Finance en Private Equity. Alleen met de juiste kennis en beste contacten worden de mooiste deals gesloten. Daarom krijgen leden uitnodigingen voor de M&A Fora met Masterclasses, het Private Equity Summit en het Corporate Growth Summit. Leden hebben gratis toegang tot de unieke M&A Database & League tables. Leden ontvangen het M&A Magazine en een professioneel profiel wordt gepubliceerd in de Who 's who in M&A en Private Equity. Word dus lid. De investering bedraagt slechts 295 euro Ex. BTW per jaar. Leden hebben meer kennis en doen meer deals.

Word lid van de Young M&A Community
Een lidmaatschap van de Young M&A Community is voorbehouden aan M&A professionals, investment bankers, corporate finance adviseurs, private equity en venture capital investeerders en professionals werkzaam bij (large) corporates actief in M&A tot en met 35 jaar. Word hier lid van de Young M&A Community.

Ben je werkzaam bij een investeerder of corporate klik dan op de onderstaande button voor gratis deelname.

Gesponsord door: