M&A Studio: ESG Duurzaam & maatschappelijk ondernemen

Datum/Tijd
18 juni 2021 - 15:00
Locatie
Online
Toegankelijk voor
Young Membership
Investering
Kosteloos voor Full, Young en Online Members

Op 18 juni organiseert de M&A Community de eerste M&A Studio, meld je nu kosteloos aan

ESG: Duurzaam & maatschappelijk ondernemen

“Environmental, Social & Governance” De roep om duurzame en maatschappelijke verantwoordelijkheid van de investeringswereld is groot. Daarnaast zet de COVID-crisis de aandacht voor ESG op scherp. De huidige crisis dwingt het Nederlandse bedrijfsleven meer dan ooit om kritisch te kijken naar haar gedrag op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het Environmental, Social & Governance (ESG) beleid wordt op scherp gezet door voelbare maatschappelijke druk.

Tijdens de eerste aflevering van M&A Studio op vrijdag 18 juni zullen wij met drie prominente gasten de verschillende facetten van ESG belichten tijdens onze paneldiscussie. Schrijf je nu in voor de live-uitzending.

Moderator 

Ellen Proper is de nieuwe hoofdredacteur, Content Director bij M&A. Het afgelopen decennium heeft ze in de internationale journalistiek gewerkt als business correspondent bij Bloomberg LP en verslaggever bij Dow Jones, bijdragend aan The Wall Street Journal. Ellen versloeg de grotere overnames, executive interviews, rechtszaken, algemeen nieuws en politieke en business gebeurtenissen. Ze heeft een master journalistiek, een post-master degree in de filantropie en is begin dit jaar begonnen met een psychologie studie aan de Jung Academie. 

Panelleden 

Maarten Biermans is hoofd van het Sustainable Capital Markets-team bij Rabobank. Samen met zijn team werkt hij aan de integratie van duurzaamheid in de manier waarop bedrijven worden gefinancierd. Hiervor werkte Maarten als strategieconsultant, gespecialiseerd in Verantwoord Beleggen binnen de alternatieve beleggingscategorieën. Hij is lid van de UNEP FI Social Issues Advisory Board en bestuurslid van het Netherlands Network of the UN Global Compact. Ook levert hij een bijdrage aan internationale denktanks over het verbeteren en versterken van de verbinding tussen duurzaamheid en kapitaalmarkten. 

Gregor Beusmans partner Nordian Capital Partners. Sinds 2019 is Nordian CO2-neutraal. Bij alle bedrijven waarin Nordian investeert, en op het kantoor van Nordian zelf, wordt aan het eind van het jaar de balans opgemaakt van alle uitstoot en resterende CO2-uitstoot gecompenseerd. Gregor, als initiatiefnemer binnen Nordian zal meer vertellen over hoe en waarom zij de CO2-uitstoot compenseren. 

Jeroen Ouwehand zit sinds 1992 bij Clifford Chance, partner sinds 2000, voormalig hoofd Litigation & Dispute Resolution voor CE, voormalig Managing Partner van Clifford Chance Amsterdam en sinds 1 januari 2019 Global Senior Partner van Clifford Chance. Als Global Senior Partner is Jeroen tevens voorzitter van de Responsible Business Board en de ESG Board van Clifford Chance. Jeroen heeft Rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en schreef zijn afstudeerscriptie aan de Universiteit van Sevilla