CFO Day 2018

Datum/Tijd
06 juni 2018 - 09:00
Locatie
Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk
Investering
3390,- (kosteloos voor leden)

 

CFO Day 2018 zal plaatsvinden op woensdag 6 juni 2018 in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

CFO Day is hét grootste boardroom level event in Nederland. Jaarlijks komen 500 CFO's, Financieel Directeuren, commissarissen en CEO's twee dagen bijeen om van gedachten te wisselen, te netwerken en de CFO van het Jaar te verkiezen. Met toonaangevende keynote sprekers, waardevolle sessies en besloten discussies worden de bezoekers voorzien van strategische kennis en knowhow die hen helpt bij de uitoefening van hun vak. Het event heeft dan ook een vaste plaats veroverd in de agenda van de Nederlandse CFO.

LEADING THROUGH AMBIGUITY
De afgelopen CFO Days bespraken we een aantal onderdelen van 'Leading in the Vuca world' waarin we leven. We reikten oplossingen aan voor volatility (Put your business in the fast lane), uncertainty (Accelerate Learning) en complexity (Embrace Entrepreneurship). Dit jaar gaan we in op het onderdeel dat uw persoonlijke leiderschap het meest zal testen: 'Leading through ambiguity’.

Besturen wordt in deze tijden diffuser en complexer. Digitalisering is nodig om te groeien, want enkel de grootste bedrijven blijven over in hun markt. Dit vraagt om centralisering. Aan de andere kant is meer lokale autonomie nodig, om snel in te kunnen spelen op veranderingen in de markt.

Uw aandeelhouders roepen steeds luider om meer winst en hogere beurskoersen (denk aan Unilever en AkzoNobel). U moet dan ook volop inzetten op minder kosten en meer efficiëntie. Aan de andere kant is de menselijke factor belangrijker dan ooit. Want de innovatie en creativiteit die uw organisatie nodig heeft komt van uw mensen. En die hebben vrijheid nodig om zich optimaal te kunnen ontplooien.

Goed doen voor de samenleving wordt steeds belangrijker voor (potentiële) klanten en medewerkers. Op lange termijn is dit totaal verenigbaar met het behalen van goede (monetaire) resultaten. Minder vaak is dit het geval op de korte termijn, waar de afrekening door media, analisten en aandeelhouders wacht.

Ook de spagaat waarin Finance zich bevindt, wordt steeds groter. Meer dan ooit bent u bij de business betrokken, moedigt u innovatie en ondernemerschap aan en maakt dit mogelijk. Maar door de toegenomen snelheid van zakendoen, gaat een bedrijf bij een fout ook sneller dan ooit bergafwaarts. Tegelijkertijd nemen de risico's waaraan uw bedrijf bloot staat ook exponentieel toe. U moet dan ook sneller en harder dan ooit op de rem durven trappen, zeker binnen een boardroom waar iedereen wil transformeren. En dan zijn er ook nog de regelgever, media en publieke opinie die niet kunnen wachten om u aan de schandpaal te nagelen wanneer het mis gaat.

Tijdens CFO Day 2018 gaan we in op de grootste tegenstellingen in de huidige zakenwereld en binnen de Finance functie. We bespreken welk leiderschap er nodig is om te leiden in een ambigue wereld. U wordt geïnspireerd door mensen die in moeilijke omstandigheden hun schip door troebel water hebben geleid en bespreekt met uw peers hun uitdagingen bij het thema: Leading through ambiguity.

Meer informatie is te vinden op www.cfoday.nl