Zwitserse overname voor portfoliobedrijf Main Capital

Aunetic neemt de Zwitserse informatiedienst over wet- en regelgeving LARI digital over.

Aunetic, een toonaangevende specialist op het gebied van governance software, voorheen bekend als Blika, kondigt de overname aan van LARI Digital, een vooraanstaande softwareleverancier die een cloud gebaseerd platform voor juridische en regelgevingsinformatie biedt.

De overname van LARI Digital markeert Main Capital Partner’s eerste acquisitie van een Zwitsers bedrijf en bevestigt Main’s streven om Aunetic’s aanwezigheid in Europa te versterken door middel van organische groei, strategische partnerschappen en een selectieve buy-and-build strategie. Deze mijlpaal volgt op Main’s oprichting van de internationale governance software groep Aunetic, verankerd door de fusie van het Zweedse Blika en het Duitse audimex.

LARI Digital, opgericht in 2017 in Zwitserland, biedt een cloud gebaseerd platform voor juridische en regelgevingsintelligentie. LARI is een end-to-end oplossing voor in-house juridische en compliance-teams om wijzigingen in wet- en regelgeving eenvoudig te monitoren, waarbij het automatiseringsniveau wordt verhoogd (niet alleen door AI) en deze ook worden vertaald naar uitvoerbare en controleerbare items.

Regelgevingstaken die anders handmatig zouden worden uitgevoerd, worden geautomatiseerd en de gebruikers van LARI krijgen meer controle over hun werkstromen. Het bedrijf richt zich op middelgrote bedrijven en is marktleider in Zwitserland, waar verzekerings- en bankklanten ongeveer de helft van het klantenbestand uitmaken.

Christian Baumgart, CEO van Aunetic, licht toe: “Ik ben verheugd en trots om zo snel de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van Aunetic. Met de steun van Main Capital en de expertise van LARI streeft Aunetic consequent één overkoepelend doel na: de leidende Europese aanbieder van governance technologie worden. Persoonlijk ervaar ik drie voordelen van de overname: een uitstekende product fit met de bestaande producten van Aunetic, het vergroten van onze aanwezigheid in Zwitserland en het hoge niveau van automatiseringsexpertise in combinatie met nieuwe kennis op het gebied van AI. Ik ben enthousiast over onze toekomstige successen en verzeker u dat dit niet het laatste hoofdstuk is in ons groeiverhaal!”

Gerelateerde artikelen