Zwitserse BWB-Holding neemt Alucol over

Het Nederlandse familiebedrijf Alucol wordt overgenomen door de Zwitserse BWB-Holding AG. Alucol blijft een zelfstandig opererende entiteit binnen de groep. Het bedrijf gaat verder onder de naam BWB-Alucol.

Alucol behoort tot de grootste onafhankelijke anodiseerbedrijven in Europa op het gebied van aluminium profielen en plaatwerk. Anodiseren is een oppervlaktebehandeling die het aluminium weerhoudt van corroderen.

BWB-Group uit Zwitserland is gespecialiseerd in elektrolytische, chemische en galvanische oppervlakte behandelingen. Deze oppervlakte behandelingen worden toegepast in zowel de industrie als de architectuur. Bij het gecombineerde bedrijf werken 700 medewerkers.

Het familiebedrijf Alucol uit Neer is in 1971 opgericht door Frans Wuts en was vanaf 2002 in handen van zijn zoon Roderik Wuts, die Alucol tot en met 2015 leidde.

Het Zwitserse bedrijf BWB-Group is in handen van twee Zwitserse families en wordt geleid door Oliver Wunderlin. Deze groep is met elf vestigingen in vier landen vertegenwoordigd: acht hiervan bevinden zich in Zwitserland, één in Duitsland, één in Roemenië en met de overname van Alucol ook één in Nederland.

Gerelateerde artikelen