Zwitsers kopen Nederlandse cateraar Vermaat Groep

Het Nederlandse cateringbedrijf Vermaat Groep komt in handen van de Zwitserse investeringsmaatschappij Partners Group. Dat maakten partijen vrijdag bekend. Ze houden de overnamesom voor zich.

Het familiebedrijf startte in 1978 als delicatessenwinkel in Utrecht en groeit sindsdien als kool. Vermaat kan inmiddels bogen op een sterke positie in Nederland als cateraar in onder meer ziekenhuizen, musea, universiteiten en hoge scholen.

Het bedrijf (2350 werknemers) draaide vorig jaar een omzet van 110 miljoen euro, 27 miljoen meer dan in 2013. Dit jaar denkt Vermaat uit te komen op een omzet van ruim 130 miljoen, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Vermaat verwacht onder de vleugels van Partners Group verder te kunnen groeien in Nederland en de stap te kunnen maken naar België en Duitsland.

Topman Paul Vermaat, een neef van oprichter Kees Vermaat, legt zijn functie neer, maar blijft als adviseur verbonden aan het cateringbedrijf. Hij wordt opgevolgd door Rick Zeelen, nu nog commercieel directeur bij Vermaat.

De verwachting is dat de transactie nog dit jaar kan worden afgerond.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen