Zwitsers Instimatch Global opent kantoor in Amsterdam

Instimatch Global, een digitaal netwerk voor institutionele geldmarktleningen, heeft een kantoor geopend in Amsterdam. Roel Schuring is aangesteld als hoofd van de vestiging.

De opening van het kantoor op de Herengracht in Amsterdam is onderdeel van haar Europese expansie, zegt het bedrijf in een persbericht. Instimatch Global, in 2016 opgericht in Zwitserland, is een digitaal geldmarktleningenplatform. Het bedrijf wil de manier waarop geldmarkttransacties plaatsvinden veranderen door het digitaliseren van de traditionele ‘voice brokerage’ en door van lokale naar internationale executie te gaan. 

Institutionele geldmarkten worden nog steeds gedomineerd door zogeheten voice brokerage en kennen nog nauwelijks nieuwe toepassingen. Met een situatie waarin 50% van de trading bilateraal plaatsvindt en 35% via voice brokerage staat gedigitaliseerde trading nog steeds in de kinderschoenen in Europa, aldus Instimatch.

Institutionele klanten

De hoofd van de vestiging, Roel Schuring, heeft zich eerder als senior trader beziggehouden met rente- en geldmarktproducten. Zo heeft hij  meer dan 15 jaar lang institutionele klanten bediend als senior sales executive bij ABN Amro en meest recent bij ING Bank. “Ik heb altijd een sterke interesse gehad in de mechanismen van de financiële markten en het toepassen van nieuwe technologieën, en zag onmiddellijk hoe overtuigend de propositie van Instimatch Global is voor de uiteenlopende typen institutionele klanten die ik vele jaren bediend heb. Nederland staat open voor technologische innovaties en daarom is het een natuurlijke stap voor Instimatch Global om haar business uit te breiden”, aldus Schuring in een toelichting.

De Nederlandse markt heeft kenmerken die “zeer interessant zijn” zegt Instimatch Global. De Nederlandse institutionele markt is dankzij de aanwezigheid van grote verzekeraars aanzienlijk. Daarnaast is het de thuisbasis van de grootste pensioenfondsen ter wereld.

Gerelateerde artikelen