Zweedse overname door The Specialist Group

The Specialist Group neemt de Technical Staffing Business Unit over van het Zweedse Umia Innovation.

The Specialist Group (TSG) is een leverancier van technische ingenieursspecialisten voor sectoren als energie, chemie, infrastructuur, duurzame energie en life sciences. Het hoofdkantoor is gevestigd in Moerdijk. Het bedrijf kondigde vandaag de overname aan van de technische uitzendactiviteiten van Umia Innovation, een Zweedse aanbieder van technische installaties. Eerder dit jaar nam TSG al het Nederlandse Litecad over.

De overgenomen entiteit zal opereren als het nieuw gecreëerde merk ‘Altio’ onder het vlaggenschiplabel STAR van TSG. Deze overname bevordert de expansie van TSG naar de Scandinavische landen en markeert een belangrijke stap in de voortdurende internationale groei van het bedrijf. De ambitie van TSG is om het leidende technische uitzendbedrijf in de Europese duurzame energiesector te worden.

Zweden is een belangrijke markt voor TSG. Het bedrijf is van plan de groei van Altio in de regio verder te versnellen via organische initiatieven, aangedreven door het bestaande klantenbestand van TSG.

Financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen