Zweedse autodealer Hedin zet Nederlandse kooptocht door

Ook de vestigingen van Dubbelsteyn zijn in Zweedse handen gevallen.

Hedin Automotive Nederland, onderdeel van Hedin Mobility Group uit Zweden, heeft Dubbelsteyn overgenomen, een dealer voor BMW en MINI. De transactie heeft betrekking op de dealeractiviteiten van BMW en MINI, bestaande uit sales, aftersales en de onderdelenverkoop. Het betreft de vestigingen van Dubbelsteyn in Dordrecht en Numansdorp. Hedin werd geadviseerd door Squire Patton`Boggs.

Hiermee breidt Hedin Automotive zijn netwerk BMW en MINI verder uit, van vijf naar zeven vestigingen. Financiƫle details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Het is de tweede deal nadat vorig jaar de BMW-dealergroep Renova werd overgenomen. Ook nam Hedin vorig jaar de dealergroep Janssen Kerres over, gespecialiseerd in KIA, Dacia, Nissan en Renault. Het bedrijf timmert al langer aan de weg. In 2022 werd het autobedrijf Stern overgenomen voor 103 miljoen euro.

Hedin Mobility Group vertegenwoordigt na de overname de merken BMW en MINI op 62 locaties in vijf landen. Het bedrijf timmert al langer aan de weg. In 2022 werd het autobedrijf Stern overgenomen voor 103 miljoen euro. Hedin Mobility Group is een van de grootste mobiliteitsaanbieders van Europa, actief in veertien landen, met een omzet van ruim zeven miljard euro.

Het autobedrijf Dubbelsteyn, meer dan een halve eeuw oud, had vorig jaar een omzet van meer dan 140 miljoen euro. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

Gerelateerde artikelen