Zweden betalen 640 miljoen voor CFL uit Tiel

Moederbedrijf van Itho Daalderop zette vorig jaar 221 miljoen om.

Het bedrijf Climate for Life (CFL) uit Tiel is verkocht aan NIBE Industrier AB uit Zweden. Alle aandelen worden overgenomen van grootaandeelhouder Parcom en co-investeerder Smile Invest. De Zweedse multinational betaalt 640 miljoen voor de Nederlandse holding.

CFL is een ontwikkelaar en producent van energiezuinige oplossingen op het gebied van verwarming en koeling, warm water, ventilatie en regeltechniek. Het bedrijf opereert via dochterondernemingen Itho Daalderop, Klimaatgarant en Exploitatie en is actief in Nederland en België. Het bedrijf is opgericht in 1880 en is het product van meerdere overnames. CFL realiseerde vorig jaar een omzet van 221 miljoen euro.

NIBE Industrier opereert wereldwijd en is sinds 1997 genoteerd aan de Nasdaq Nordic Large Cap, met een secundaire notering aan de SIX Swiss Exchange. CFL zal deel gaan uitmaken van de business area NIBE Climate Solutions en consolidatie met NIBE zal naar verwachting plaatsvinden vanaf 1 september 2023. Totdat dergelijke goedkeuringen zijn verkregen en de transactie is afgerond, zullen de twee bedrijven onafhankelijk blijven opereren.
 

Gerelateerde artikelen