Zwanenberg rondt verkoop vleeswarentak af

De vleeswarentak van voedingsmiddelenproducent Zwanenberg Food Group komt definitief in Belgische handen.

De verkoop van het bedrijfsonderdeel dat voorverpakte en ambachtelijke vleeswaren maakt aan de Belgische branchegenoot Ter Beke is afgerond, zo meldde Zwanenberg, dat zich gaat toeleggen op de productie van vleesconserven, worst en snacks.

De verkochte divisie omvat fabrieken in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer, die samen goed zijn voor 265 voltijdsbanen en een jaaromzet van ruim 130 miljoen euro. Zwanenberg benadrukte eerder dat geen banen verloren gaan bij de verkoop. Financiële details zijn niet vermeld.

Zwanenberg is eigenaar van onder meer de worstmerken Kips en Huls. Het bedrijf telt 1600 medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van zo'n 400 miljoen euro. Bij Ter Beke, dat genoteerd is aan de beurs in Brussel, werken in totaal ongeveer 2000 mensen. De omzet bedroeg vorig jaar een kleine 420 miljoen euro.

Bij Zwanenberg en branchegenoot Stegeman vindt momenteel een fikse strijd plaats door vakbonden voor een nieuwe cao. Zowel FNV als CNV heeft een ultimatum gesteld. Als de werkgevers begin volgende week niet aan de eisen van de bonden tegemoetkomen dan volgen acties.

(ANP)

Gerelateerde artikelen