Zuidas icoon Johan Kleyn overleden

Een van ’s lands bekendste fusie- en overnameadvocaten is niet meer.

Topadvocaat Johan Kleyn is op dinsdag 11 juni op 74-jarige leeftijd overleden. Kleyn, vooral bekend als de advocaat van ABN Amro tijdens het overnamegevecht met Fortis, RBS en Santander, was een icoon van de Zuidas. Hij stond bekend om zijn charme, humor en elegantie waarmee hij vele onderhandelingen en rechtszaken wist te winnen.

Bijna vijftig jaar lang was Johan Kleyn advocaat, de jongste van acht kinderen uit Hilversum. Hij was een man van de oude stempel, die geïnspireerd door de legendarische Amerikaanse advocaat Marty Lipton, ageisme bestreed en streefde naar een lange carrière in de advocatuur.

Kleyn werkte bij gerenommeerde kantoren zoals Allen & Overy, Jones Day, Hogan Lovells en Greenberg Traurig, en speelde een cruciale rol in het op de kaart zetten van deze kantoren.

Kleyn stond bekend om zijn sociale karakter en zijn vermogen om juridische vraagstukken met anderen te bespreken, vaak met een sigaar en een borrel in de hand. Zijn samenwerking met Gerjanne te Winkel resulteerde in vele succesvolle zaken, waaronder de verdediging van ABN AMRO bij de verkoop van LaSalle.

Naast zijn werk was Kleyn een levensgenieter met een voorliefde voor goede restaurants en een mooie wijncollectie. Hij stond altijd klaar voor zijn cliënten, zelfs tijdens een etentje. Johan Kleyn laat een blijvende indruk achter in de wereld van de advocatuur en zal gemist worden door vele vrienden, collega’s en familie.

De begrafenis zal plaatsvinden op zaterdag, na een dienst in de Westerkerk in Amsterdam. Iedereen die hem heeft gekend, is welkom om afscheid te nemen.

Gerelateerde artikelen