M&A Awards 2019 – nomineer nu!

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:26
Winnaars, verliezers, blije gezichten, trieste gezichten, euforie, verslagenheid. De uitslag van de M&A Awards roept nogal wat op bij dealmakers. De genomineerden en de winnaars moet een een representatief beeld zijn van wat 'de markt' ervan vindt en de feiten vertellen. Daarom updaten wij het reglement in afstemming met diverse insiders. Dit is de vernieuwde procedure voor de Awards van 2019. Nomineer nu de beste deals en talentvolle dealmakers!

De redactie van de M&A Community is zich bewust van de lading die het prijzenspektakel draagt. Daar zijn we trots op. Een trofee 'Best M&A Advisor 2019' of 'Best Private Equity House Mid-Market 2019' in een pitch naar de klant, kan net het verschil maken in het binnenslepen van een grote transactie. 

De procedure van de M&A Awards verloopt naar de professionaliteit en betrouwbaarheid van een Zwitsers referendum. Echter, links en rechts horen wij helaas wel eens geruchten dat de Awards middels natte vingerwerk worden uitgedeeld. Of nog erger: te koop zijn. 

Hmm … 

Ten eerste kiezen 'wij' niet wie de winnaars worden. Dat doen decision makers uit het vak met het invullen van het onderzoek en pre-nominaties. Dit verschilt per categorie, zie de infographic research methodology 2019 onderaan het artikel. De redactie telt alleen de stemmen van het onderzoek  bij elkaar op, toetst de stemmen met behulp van het reglement en combineert de scores van het onderzoek met de positie van de dealmaker of firm in de league tables. Ieder jaar doet notaris Aart Kolhoff een steekproef uit onze tellingen en zet uiteindelijk – als alles in orde is – zijn handtekening onder de uitslag. Zodoende bepaalt de markt. 

A. Wie ontvangen het M&A Awards onderzoek? 
Wij sturen het onderzoek op 1 oktober uit naar vier groepen: 
1. M&A Professionals werkzaam bij corporates zoals de CEO, CFO, M&A Director en General Counsel. Een stem vanuit deze groep telt dubbel.
2. Private equity en venture capital investeerders. Een stem vanuit deze groep telt dubbel.
3. Professionals werkzaam bij adviseurs in M&A & corporate finance. 
4. Bestuurders van bedrijven die in de periode van 1 november 2018 tot 31 oktober 2019 zelf een deal hebben gedaan. Een stem vanuit deze groep telt dubbel.

Wilt u ook een stemformulier ontvangen? Mail dan naar Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl. 

B. Nieuw: pre-nomineer deals voor de M&A Awards 2019 t/m 11 oktober
Vanaf vandaag tot en met 11 oktober 2019 is het mogelijk om pitches in te sturen voor de categorieën Best Deal en Best Deal Mid-Market. Om mee te kunnen dingen gebruikt u het pitch formulier via onderstaande buttons. De redactie bekijkt of de inzendingen (pre-nominaties) van voldoende kwantiteit en kwaliteit zijn en legt deze aan de jury voor. De eindscore wordt voor 25% bepaald door stemmen van de bezoekers van MenA.nl en voor 75% door de jury op basis van de ingestuurde pitch.

Note: De inzender wordt niet gepubliceerd. Bij een eventuele nominatie worden de advisors getoond bij de genomineerde deals.   

    

    

 

C. Nomineer jong talent en de beste small cap deal voor de M&A Awards 2018 t/m 1 november
Vanaf vandaag tot en met 1 november 2019 is het mogelijk om pitches in te sturen voor onderstaande categorieën. Op de eerste pagina vind je de gestelde criteria en de te verwachten vragen. Om mee te kunnen doen gebruikt u het pitch formulier via onderstaande buttons. De redactie bekijkt of de inzendingen (pre-nominaties) van voldoende kwantiteit en kwaliteit zijn en legt deze aan de jury’s voor. De jury’s worden volgende week bekendgemaakt op MenA.nl. De eindscore wordt voor 25% bepaald door stemmen van de bezoekers van MenA.nl en voor 75% door de jury’s op basis van de round tables voor de young talents en de gepresenteerde pitch voor Best Small Cap Deal op 21 november tijdens het Private Equity Forum bij NautaDutilh in Amsterdam.

 

   
 .   
 .   

—-> Download het officiële reglement in pdf
—-> Bezoek de M&A Awards-website 
—-> Nomineer Young M&A talent 2019
—-> Nomineer Best Small Cap Deal 2019 

D. Dan nog een huishoudelijke mededeling
Wij zijn constant bezig om een zo representatief beeld te krijgen van wat volgens 'de markt' de winnaars horen te zijn van de Awards. Daarom updaten wij soms wel eens ons reglement. Hieronder de belangrijkste wijzigingen van dit jaar.

– League tables belangrijker bij M& Awards; de winnaar van de Award Best M&A Tax Advisor wordt vanaf 2019 ook bepaald door de combinatie van stemmen en stand in de League Tables. Dit geld ook voor vele andere categorieën, lees hiervoor het reglement. 
–  U kunt in de categorieën Best Deal, Best Deal Mid-Market en Best ECM deal een deal pre-nomineren. De eindscore wordt voor 25% bepaald door stemmen van de bezoekers van MenA.nl en voor 75% door de jury.
– In de categorieën Beste Small Cap Deal, kunnen Best Young M&A Advisor, Best Young Private Equity Manager en Best Young M&A Lawyer pre-nominaties kunt u deals en young professionals pre-nomineren via MaAwards.nl. De eindscore wordt voor 25% bepaald door stemmen van de bezoekers van MenA.nl en voor 75% door de jury’s op basis van de round tables voor de young talents en de gepresenteerde pitch voor Best Small Cap Deal op 21 november tijdens het Private Equity Forum bij NautaDutilh in Amsterdam.
– De resultaten in andere andere categorieën zijn uitsluitend gebaseerd op de resultaten van het onderzoek
– Download het officiële reglement in pdf

D. Infographic research methodology 2019

Beleef de M&A Awards 2019 met uw relaties
Wilt u ook op 12 december verzekerd zijn van een tafel of feestkaart op de M&A Awards in de Beurs van Berlage? Met een spetterend optreden van André Hazes Jr. op het galafeest. Sluit het jaar op een stijlvolle manier af met uw team of gasten in een prachtige ambiance. Wacht niet te lang. First come, first served. Reserveer vandaag nog uw tafel of feestkaart via MaAwards.nl. Vragen?  Neem gerust contact op met Ezri Joy Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 06 4638 4782. 

Gerelateerde artikelen