Zenchef|Formitable neemt reserveringsplatform Resengo over

Overname van Nederlands-Belgische branchegenoot belangrijke stap in Europees marktleiderschap.

De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse Zenchef eerder dit jaar hun krachten bundelden. De acquisitie van Resengo, ondersteund door leidend groeikapitaalbedrijf PSG equity, past als eerste grote stap volledig in de strategie om Europees marktleider in restauranttechnologie te worden.

Met de overname van Resengo, leidend in online reserveringen in België, voegt Zenchef|Formitable meer dan 3500 restaurants, waaronder RIJKS in Amsterdam, The Jane in Antwerpen en alle Belgische driesterrenrestaurants, toe aan het platform. Daarmee is de groep direct het grootste restaurantplatform van Europa, met een aanbod van meer dan 15.000 restaurants.

“De overname van Resengo is een gamechanger”, zegt CEO van Zenchef|Formitable, Xavier Zeitoun. “Met deze overname bevorderen we onze kernmissie om restaurants de verbinding met hun gasten te helpen verdiepen. Bovendien bouwen we met deze belangrijke stap, door middel van technologie, aan een veerkrachtige restaurantindustrie, die restauranthouders in staat stelt om commissie gebaseerde software van derden te weerstaan.”

Het huidige Resengo team sluit zich aan bij de meer dan 200 werknemers van Zenchef|Formitable met kantoren in Parijs, Amsterdam, Antwerpen, Kopenhagen, Berlijn en Lissabon.

Gerelateerde artikelen