Zeeuwse overname bij familiebedrijven in de fashion

Omoda uit Zierikzee neemt luxepaardje Van den Assem over.

Op 1 januari 2024 heeft fashion retailer Omoda het schoenenbedrijf Van den Assem overgenomen. De beide familiebedrijven spreken over een strategische overname, waarbij Omoda haar positionering in de fashion-markt versterkt en Van den Assem klaar is voor een volgende fase van groei.

Omoda bestaat sinds 1875 als schoenmakerij en opende begin jaren 60 zijn eerste winkel. Het bedrijf uit Zierikzee is in handen van de familie Verton. De keten heeft 35 winkels die tegenwoordig ook kleding verkopen.

De familie Van den Assem opende in 1910 zijn eerste schoenenwinkel in Rotterdam. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en is het bedrijf uitgegroeid naar tien winkels. Het bedrijf heeft een premium positionering, met luxe merken als Hogan, Santoni en Tod’s.

Omoda heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in een geautomatiseerd distributiecentrum, waardoor het bedrijf schaalbaar is geworden. De schaal is volgens CEO Jan Baan nodig om gezond te blijven opereren.

In de komende maanden worden het hoofdkantoor en distributiecentrum van Van den Assem samengevoegd met die van Omoda in Zierikzee. Deze integratie wordt in mei 2024 volledig afgerond, waarbij Van den Assem als merk in haar huidige positionering onveranderd zal blijven bestaan en waar mogelijk juist worden versterkt. De website en alle winkels van Van den Assem blijven geopend

De voormalig eigenaren Berry en Leo van den Assem blijven na de deal betrokken bij het bedrijf, vooral op het gebied van premium assortiment en de aansturing van de Van den Assem-winkels.

Gerelateerde artikelen