Zakenbankier Daniel Thielemans nieuwe CEO BNP Paribas Nederland

BNP Paribas heeft de Belgische zakenbankier Daniel Thielemans per 1 oktober 2016 benoemd tot CEO & Country Head Nederland.

BNP Paribas heeft de Belgische zakenbankier Daniel Thielemans per 1 oktober 2016 benoemd tot CEO & Country Head Nederland. Zijn voorganger, Anne Marie Verstraeten, wordt CEO & Country Head U.K. van BNP Paribas. Thielemans is verantwoordelijk voor het toezicht op alle Nederlandse groepsentiteiten van BNP Paribas in Nederland, waaronder Corporate & Institutional Banking, Investment Partners (asset management), Arval (wagenparkbeheer), Leasing Solutions, Factor (factoring), Cardif (verzekeringen) en Real Estate (vastgoedadvies). Daarnaast stuurt Thielemans het Nederlandse BNP Paribas Corporate & Institutional Banking team aan.

Thielemans is zijn carrière in 1978 begonnen bij de Generale Bank in België, waar hij tussen 1993 en 1997 CEO van de vestigingen in Londen en New York was. Tot 2007 bekleedde hij verscheidene commerciële functies bij de Corporate & Investment Banking tak van Fortis Bank in het Verenigd Koninkrijk tot hij in 2007 CEO van Fortis Bank in het VK werd. Van 2010 tot zijn aanstelling als CEO & Country Head Nederland was Daniel Auditeur Generaal bij BNP Paribas Fortis in Brussel.

Marc Carlos, Hoofd Corporate & Institutional Banking Country Management EMEA: “BNP Paribas heeft een sterke toewijding aan de Nederlandse markt. Wij zijn hier al meer dan 150 jaar actief en ook in de toekomst zal BNP Paribas zich blijven inzetten voor de groei van de Nederlandse economie en ontwikkeling van het Nederlandse bedrijfsleven. In het bijzonder ondersteunen wij Nederlandse bedrijven hun internationale groei te realiseren met onze innovatieve, ethische financiële producten en ons sterke internationale netwerk. We hebben er alle vertrouwen in dat Daniel, met zijn ruime internationale ervaring, de succesvolle groei van BNP Paribas in Nederland gevolg zal geven.”

Daniel Thielemans: “Ik kijk er ontzettend naar uit om, samen met het ervaren team in Nederland, onze huidige en potentiële klanten nog beter van dienst te zijn. BNP Paribas heeft een sterk en divers activiteitenplatform in Nederland, met 10 activiteiten, verdeeld over 13 kantoren verspreid over Nederland. Ik ben er zeker van dat we samen het groeiverhaal van BNP Paribas in Nederland tot een succes maken.”
 

Gerelateerde artikelen