Zakenbankier Chiel Ruiter wil van BNP Paribas primaire gesprekspartner M&A en financing maken

Per 1 januari 2013 is Chiel Ruiter (43) benoemd tot Hoofd Investment Banking Financial Institutions Group in Nederland bij BNP Paribas. Ruiter zal verantwoordelijk zijn voor het verder ontwikkelen van de strategische- en financieringsdialoog met BNP Paribas' voornaamste financiƫle en institutionele klanten in Nederland en een selecte groep corporates.
Ruiter gaat samenwerken met Paul Kuipers, hoofd Corporate Finance van BNP Paribas Nederland. Gezamenlijk hebben zij zich als doel gesteld de positie van BNP Paribas als de primaire strategische gesprekspartner op het gebied van fusies, overnames en financieringsvraagstukken verder te versterken. Ruiter wordt verantwoordelijk voor het relatiebeheer van een selecte group financiële, institutionele en corporate klanten. Hij zal direct rapporteren aan Mark de Graaf, Hoofd Investment Banking en Deputy CEO BNP Paribas Nederland en Fred Legmann, Hoofd Investment Banking Europa in de Financial Institutions Group. 
Ruiter is het merendeel van zijn 14-jarige bankcarrière werkzaam geweest binnen Goldman Sachs waar hij wereldwijd verschillende functies heeft vervuld. Sinds 2009 was hij actief voor Credit Suisse, waarvan meest recentelijk in de functie van Hoofd Investment Banking Nederland. 
Naast een MBA van INSEAD heeft Ruiter een Ingenieurstitel Werktuigbouwkunde van de Universiteit Twente. 
Gerelateerde artikelen