Young Talent Award-genomineerde Maurits de Haan heeft dit jaar aan een divers palet aan overnames gewerkt

Als kanshebbers op de Young Talent Award 2016 beantwoorden tien genomineerden een reeks vragen in aanloop naar de awards. Dit maal valt de eer te beurt aan Maurits de Haan (30), advocaat-senior medewerker bij Houthoff Buruma.

Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerkt? 
"Ik heb in 2016 tot nu toe acht transacties begeleid, waaronder de acquisitie door Van Oord van de offshore windactiviteiten van het Duitse Bilfinger, de verkoop van een meerderheidsbelang in Scholt Energy door haar aandeelhouders aan Waterland, de acquisitie door FleetCor van Travelcard (van verkoper Leaseplan), en de advisering van Todlin en Navitas bij hun gezamenlijke openbaar bod (samen met Gilde Buyout Partners) op RoyalReesink."

Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren? 
"Na topjaar 2015 was het afwachten hoe 2016 zou lopen, maar ik kijk met een zeer tevreden gevoel terug op het afgelopen jaar. De transacties waarbij ik betrokken ben geweest zijn stuk voor stuk ontzettend leuke transacties gebleken, met veelal een zeer intensief en dynamisch proces richting signing en/of closing. Een aantal van de cliënten bedienden we daarbij voor het eerst en het is mooi om te constateren dat wij met elk van die cliënten nog zeer goede relaties onderhouden." 

Wat waren voor u de bijzonderheden?
"De zaken waaraan ik heb gewerkt zijn niet onder één noemer te scharen: een openbaar bod, een aantal strategische overnames en een aantal overnames door private equity. Een divers palet aan transacties dus. Daarbij valt op dat een behoorlijk aantal van de transacties energy-gerelateerd was."

Wat verwacht u voor de markt in 2017? 
"Gezien de deals die nu lopen en in de lucht hangen, verwacht ik in de laatste maanden van het jaar nog de aankondiging van een enkele grote transactie en een aantal transacties in het middensegment. In 2017 zal ik zelf voor een half jaar bij een groot Amerikaans kantoor in New York gedetacheerd zijn om op de corporate M&A-afdeling mee te draaien en daar kijk ik ontzettend naar uit. Voor 2017 ben ik voor wat betreft M&A optimistisch: er lijkt een groot aantal partijen te zijn met een goed gevulde overnamekas."

Vind hier de weg naar de pitch voor Maurits de Haan (Houthoff Buruma).


Best Young Talent 2016
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Save the Date(s) 

Neem deel aan het volgende M&A Forum over FinTech op 16 november bij Van Doorne in Amsterdam. Meld u hier aan. 

Geef acte de présence op de M&A Awards 2016 op 15 december, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity. Meer informatie vindt u hier

Gerelateerde artikelen