Young Talent Award-genomineerde Anke van Holthe tot Echten ziet juiste ingrediënten voor succesvol 2017

In de race om Best Young Talent 2016 naderen de tien genomineerden de eindstreep. Hoewel deze in zicht is, is de wedstrijd nog allerminst beslecht. Anke van Holthe tot Echten, advocaat bij het Haagse BarentsKrans, zit met negen anderen nog in deze spannende race.

Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerkt?
"Het afgelopen jaar heb ik onder andere mogen werken aan de volgende transacties: MBO Hot Item, meerdere acquisities van Infotheek en Canon, acquisitie door Toyota van Vitesse Vorkheftrucks, acquisitie door Orange van Bharti Airtel in Sierra Leone en Burkina Faso, verkoop van de TVHG hotel portfolio en de overname door TSS van Vicrea Holding."

Wat waren voor u de bijzonderheden?
"Noemenswaardig is de transactie waarbij de kinderen het bedrijf verkochten dat hun ouders groot hadden gemaakt. Deze transactie had een emotionele component en dat maakte het bijzonder. Verder kijk ik met veel plezier en tevredenheid terug op de intensieve en professionele samenwerking met Infotheek Groep en Canon Nederland, die wij bij meerdere transacties hebben bijgestaan."

Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
"Als een intensief jaar waarin de transacties elkaar in een rap tempo opvolgden. Met name het aantal transacties vond ik daarbij opvallend. Ik kijk nu al terug op een goed jaar, met als “kers op de taart” deze nominatie voor de M&A awards!"    

Wat verwacht u voor de markt in 2017?
"De overnamemarkt zal in 2017 blijven groeien. Recente onderzoeken bevestigen o.a. dat ondernemers openstaan voor verkoop bij een goed bod. Daarnaast trekken de resultaten van bedrijven aan, zijn investeerders erg actief en zijn financiers in toenemende mate bereid om financiering te verstrekken. Hoewel de uiteindelijke impact van Brexit en de verkiezing van Trump nog moet blijken, lijken de juiste ingrediënten voor een succesvol overnamejaar 2017 voorhanden te zijn."    

Vind hier de weg naar de pitch voor Anke van Holthe tot Echten (BarentsKrans).


Best Young Talent 2016
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Save the Date(s) 

Neem deel aan het volgende M&A Forum over FinTech op 16 november bij Van Doorne in Amsterdam. Meld u hier aan. 

Geef acte de présence op de M&A Awards 2016 op 15 december, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity. Meer informatie vindt u hier

Gerelateerde artikelen