Padel-toppers geven Young M&A’ers tips op succesvol toernooi

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:31
Jonge professionals aan het padellen met kampioenen Steffie Weterings en Uriël Maarssen.

Fotografie: Liesbeth Muurling

We horen het steeds vaker als redactieteam van mena.nl als we vragen wat voor hobby’s de geïnterviewde heeft buiten werk: padel. Waar vroeger ‘een balletje slaan na kantoor’ over golf ging gaat het nu over de razend populaire balsport. Over het hele land springen de banen uit de grond (al dan niet gefinancieerd door fondsen uit de community) en we hoorden al van meerdere kantoren dat een avondje padellen met de afdeling inmiddels vaste prik op de weekagenda is. De aanmeldingen voor het toernooi stroomden dan ook binnen.

Het toernooi werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met EY. Namens EY opende senior manager Ezri Blaauw de dag. Blaauw kent de Young M&A Community natuurlijk als geen ander: als M&A Community Manager bij Alex van Groningen stond hij in 2018 aan de basis van de op jonge professionals gerichte community, als aanvulling op de bestaande M&A Community. 

Blaauw merkt dat veel van de thema’s die op Communityniveau spelen ook terugkomen binnen zijn huidige kantoor. Alle reden dus om Lars van Kaldekerken, senior consultant bij EY, naar voren te halen voor een gesprek over de manier de waarop er binnen EY handen en voeten gegeven wordt aan de issues die spelen onder de nieuwe generatie adviseurs. EY heeft sinds 1,5 jaar een Young Leadership Board dat fungeert als sparring partner voor de seniors in de Strategy & Transaction-praktijk van EY. Het gaat dan met name om belangrijke zaken zoals carriereontwikkeling, work/life balance en diversiteit & inclusie. Belangrijk in tijden waarin het aantrekken en behouden van talent een belangrijk vraagstuk is.  

Hoewel veel jonge M&A’ers al heel goed kunnen padellen (of dat in ieder geval van zichzelf vinden) is het nooit een slecht idee om te leren van de absolute toppers in het veld. Steffie Weterings en Uriël Maarssen stonden vorige week nog op het Wereldkampioenschap in Dubai en droegen nu hun expertise op het gebied van padel op topniveau over op de deelnemers. 

De belangrijkste tip van Weterings: “Raak bevriend met het glas!” Het tactische spel via het glas is namelijk wat de echte toppadellers onderscheidt van de amateurs. Verder gaven de coaches mee dat het bij padel niet altijd draait om zo hard mogelijk klappen – hoe leuk dat ook is – maar dat het juist gaat om de finesse, het lezen van de tegenstander en het beheerst plaatsen van de bal. Gesterkt door de clinic ging de groep de baan op voor de wedstrijd. Om het netwerken te faciliteren werden de deelnemers verdeeld in duo’s met een collega van een ander kantoor. In groepjes van zes werden de voorrondes gespeeld, waarop er van elke groep één koppel door mocht naar de volgende ronde. Naarmate de avond vorderde steeg de spanning en werd de altijd latente competitie van de M&A’ers goed getriggerd. 

Na een spannende en sportieve strijd blies de arbiter af en werd duidelijk wie er dit jaar met de prijzen vandoor gingen. Maarten Boer (event manager, Sijthoff Media) en Matthijs de Vroome (Bolster Investments, bestuur van de YM&A Community) riepen de winnaars naar het podium. De derde plaats was voor Diederik de Greef, Datasite en Zeb de Haas, Marktlink. Het duo Tijmen Riegen, RSM en Frank Rootjes, RSM grepen net naast het hoogste treetje, maar gingen wel naar huis met een set echte EY padelballen en een tegoedbon. Het podium werd gecompleteerd door Timo van der Geest, EY en Thijs Geven, Rivean Capital die het goud mee naar huis namen – en voortaan de baan op kunnen met hét officiële M&A kampioensracket. Als dat geen statussymbool is bij het volgende uurtje kantoorpadellen!

Het padeltoernooi gemist? Geen zorgen. Het padeltoernooi van volgend jaar staat al weer vast: noteer 20 april 2023 in de agenda, de training voor het volgende kampioenschap begint nu!

 

Gerelateerde artikelen