Dit was de Young M&A Zomerborrel 2024

Young M&A Community-leden luiden de zomer in bij Huize Frankendael.

Bekijk het fotoverslag van de Young M&A Zomerborrel 2024

Op donderdagmiddag 27 juni 2024 verzamelden 150 jonge M&A-professionals zich bij Huize Frankendael voor de Young M&A Zomerborrel & BBQ. Dit prachtige buitenhuis in Amsterdam bood een perfecte locatie voor een middag vol gastronomie en netwerken. De sfeer was ongedwongen en gezellig, ideaal om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en de start van de zomer te vieren.

M&A Community Manager Elisa Houweling opende de zomerborrel met een welkomstwoord aan alle 150 deelnemers. Ze introduceerde de spreker van de dag: productiviteitsexpert Merle Mudde, ook wel bekend als de vrouwelijke Timothy Ferriss. Merle is een ondernemer die meerdere bedrijven runt in slechts twintig uur per week en werd genomineerd door TedXAmsterdam Women en VIVA400. Ze is tevens investeerder en ondernemerscoach, geprezen als een life- en businesshacker.

Merle Mudde deelde haar inspirerende verhaal, waarin ze vertelde hoe ze haar vastgoedbedrijf wist om te zetten in een onderneming die ze in slechts vier uur per week kan beheren. Dit idee was geïnspireerd door Timothy Ferriss’ boek ‘The 4-Hour Work Week’. Hoewel velen aanvankelijk sceptisch waren, bewees Merle dat het mogelijk is om op deze manier te werken.

Tijdens een leiderschapsweekend ontdekte Merle dat mensen vaak worden geconditioneerd om te denken dat ze slechts één beroep kunnen uitoefenen. Ze moedigde de jonge M&A-professionals aan om na te denken over wat ze nog meer zouden willen bereiken in hun leven. Velen noemden zaken zoals meer tijd voor zichzelf, reizen, lesgeven en vrijwilligerswerk. Merle benadrukte dat het potentieel van een individu zowel te maken heeft met wat je kunt als met wat je wilt.

Merle gaf ook praktische tips om productiever te worden. Ze besprak haar ochtendritueel, gebaseerd op de methode ‘The Miracle Morning’ van Hal Elrod, en haar Ocean Mind Systeem, een projectmanagementtool die ze in Trello ontwikkelde. Dit systeem helpt haar om structuur aan te brengen in haar doelen op het gebied van werk, privéleven en ondernemerschap.

Een ander belangrijk aspect van Merle’s aanpak is energiebeheer, waarbij ze het verschil tussen mannen en vrouwen benadrukte. Mannen hebben doorgaans een stabiele dagelijkse energievoorraad, terwijl het energiesysteem van vrouwen veel complexer is. Ze legde uit hoe belangrijk het is om taken af te stemmen op je energieniveau gedurende de dag en werkweek.

Merle’s verhaal had ook een emotionele kant. Haar man overleed onverwacht op 39-jarige leeftijd, waardoor zij niet alleen de zorg voor haar zoon, maar ook het management van zijn bedrijven op zich moest nemen. Ze vond steun in Yoga Nidra, een techniek die één sessie gelijkstelt aan vier uur slaap. Hier hadden veel aanwezige M&A-advocaten en adviseurs wel oren naar.

Na het verhaal van Merle genoten de jonge M&A’ers van een uitgebreide borrel en BBQ. Er werden heerlijke hapjes en BBQ-gerechten geserveerd en het dessert bestond uit een overheerlijke Pavlova. De zonnige avond en de ontspannen sfeer maakten het evenement tot een groot succes.

De organisatie bedankt Platinum Partner Ansarada voor het mede mogelijk maken van dit event.

Tot het volgende Young M&A Forum op 7 november!
Hartelijk dank aan alle deelnemers en onze gastspreker Merle Mudde voor een prachtige en inspirerende dag. Graag tot ziens tijdens het volgende Young M&A Forum – Fall Edition op 7 november.

Ga je binnenkort overnames doen of private equity aantrekken?
De mooiste deals sluit je met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de Young M&A Community (<35 jaar) je als lid meer kansen en meer kennis tijdens M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, op Dealmaker.nl voor League Tables & Insights, in M&A Magazine en in de Top 1000 Dealmakers. Word lid en ontdek alle voordelen.

Benut in 2024 meer kansen op kennis en deals
Bezoek op 7 november het Young M&A Forum – Fall edition in Amsterdam en beleef de M&A Awards 2024 op 12 december in Amsterdam. Voor alle M&A events en aanmelden ga je naar MenA.nl/events.

Bekijk het fotoverslag van de Young M&A Zomerborrel 2024

Gerelateerde artikelen