Vamos! Young M&A Community speelt eerste padeltoernooi

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:16
Aanmeldingen te over voor de eerste editie van een padeltoernooi voor jonge dealmakers.

Fotografie: Liesbeth Muurling

Padel is maar een vreemde sport: is het nou squash met een beetje tennis, of tennis met een beetje squash? No matter: de van oorsprong Mexicaanse sport is aan een grote opmars bezig in Nederland. Nadat eerst de Latijns-Amerikaanse wereld in de ban is geraakt van het racketspel, en het in Spanje al jaren een zeer populaire sport is, schieten de banen nu ook in Nederland als paddestoelen uit de grond.* Het zal niemand verbazen dat Padel ook een grote hit is op de Zuidas, waar inmiddels ook enkele banen zijn aangelegd om even de stress van de drukke werkdag eruit te slaan. Inmiddels is het dé sport van 2021. De inschrijving voor het toernooi was daarom binnen een uur vol. 

De sportieve en competitieve dealmakers van de Young M&A Community hadden natuurlijk weinig aansporing nodig om de strijd met elkaar aan te gaan. Eerdere ervaring is daarbij niet zo heel erg belangrijk: het spel was volgens enkele nieuwe padellers vrij vlug op te pakken. Met enthousiasme en hard meppen kom je op de kleine banen een heel end! Na een korte clinic waarin de basisregels van het spel werden uitgelegd begon het toernooi. Ter bevordering van het netwerken en het mengen van de niveaus werden er gelegenheidstweetallen gevormd en net als in de echte M&A-wereld was het zaak om als combo zo snel mogelijk ingespeeld te raken. Al snel zat de swing erin en werd er vol concentratie gesmasht en geserveerd.

Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één koppel de winnaar zijn. Het team bestaande uit Matthijs de Vroome (Bolster Investments) en Roy Hagemann (Oaklins) ging er met de eerste prijs vandoor ( 90 minuten baangebruik en een blik originele padel ballen) en kan zich met trots de winnaar noemen van de allereerste editie van het Young M&A Padeltoernooi.

Op een gedeelde plek kwam het duo van Jeroen Oster (Mazars) en Derk Verheul (andermaal Oaklins) en Max Theunissen (Gilde) en Adam Abou Habaga (DLA Piper). De aanmoedigingsprijs was voor kersverse padellers Chazz Sutherland (Greenberg Traurig) en Annahita Mazaherinejad (ook Greenberg Traurig). Bij de borrel en de tapas na afloop was men het er over eens dat dit misschien wel het eerste padeltoernooi van de community was, maar zeker niet het laatste. 

*Niet in de laatste plaats omdat er ook een heel degelijke business case achter zit. Zo kun je op de oppervlakte van een tennisbaan twee padelbanen kwijt – en dat betekent twee keer zoveel betalende spelers. Daarnaast willen de millennials van nu geen lange clublidmaatschappen meer aangaan, maar gewoon af en toe een baantje huren om eens lekker een uurtje te ballen. De banen kunnen trouwens ook binnen worden aangelegd en dat is natuurlijk ook wel handig met het Nederlandse weer. Er is ook een link met  Private Equity. De grootste speler op de Nederlandse markt is Axivate Capital, een fonds dat we onder andere kennen van Corendon, Emerce en Løwlander.

Gerelateerde artikelen