Young M&A Community gaat ‘all-in’ bij online pokertoernooi

De Young M&A Community kwam op woensdag 7 april online bijeen voor een pokerwedstrijd.

Het zijn barre tijden voor een gezellige borrelcommunity als Young M&A, maar de jonge dealmakers zijn natuurlijk niet voor een gat te vangen. De generatie digital natives is immers opgegroeid met allerlei online gezelligheid – waaronder online gamen. Het was dan ook een uitstekend idee om een online pokertoernooi te organiseren. Pokeren is bovendien een uitstekend spel voor M&A’ers. Bluffen, bieden, kansen inschatten, raden wat de andere partij voor troeven achter de hand heeft… Een uitgelezen kans om het pokerface te trainen voor aan de onderhandelingstafel! 

Uiteraard was het ook de bedoeling om tijdens het spelen kennis te maken met collega’s, via de chat aan de pokertafel of de zoomsessie. Zoals bestuurslid Guillette van Grinsven (Counsel, Houthoff) al zei: dan kan je de volgende keer zeggen als je elkaar tegenkomt op een deal dat je met elkaar gepokerd hebt, in plaats van geknikkerd. De concurrentie was flink, want er hadden zich zo’n veertig deelnemers ingeschreven uit alle hoeken van de M&A-praktijk. Ook qua pokervaardigheden was er grote variatie: van mensen die nog geen schop van een hart kunnen onderscheiden tot whizz kids die al weer allerlei handige kansberekeningprogrammaatjes op het tweede scherm lieten meedraaien om de handjes optimaal uit te spelen. 

Na de inleidende woordjes daalde er al snel een geconcentreerde stilte over de zoomvergadering, terwijl iedereen in opperste concentratie met de kaarten bezig was. Toen de eerste paar rondes gespeeld werden en de bokken van de schapen gescheiden waren kwam de chat los met mensen die ofwel lekker aan het blunderen waren, of juist met grote bluf een mooie pot binnenharkten. De pokeravond werd in goede banen geleid door Pieter Salet, hoofdredacteur van pokerplatform PokerCityNL en commentator bij alle grote pokertoernooien van Nederland. En dat was te horen! De spanning steeg tot grote hoogte in de laatste ronde toen er nog maar een paar dealmakers over waren en er bedragen in virtuele tonnen over de tafel vlogen.

Er werd niet gespeeld om geld, maar uiteraard wel om de eer (en de eer van het kantoor, natuurlijk). Omdat ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ geen valide mening is in M&A werd er dan ook fel en sportief gestreden. Toen het stof was neergedaald stond Bob Lemmens (associate bij ING) op de derde plek van het erepodium. De strijd tussen de nummers 1 en 2 was een onderonsje in het bestuur – wat al grapjes als ‘is er een notaris in de zaal?’ ontlokte – want zowel Freek van Schijndel (Investment Manager, Nordian) en Matthijs de Vroome (Associate, Bolster Investment Partners) zaten aan de finaletafel. Hoewel Matthijs met een grote voorsprong aan de laatste showdown begon wist Freek met een prachtige eindspurt te profiteren van de overmoed van zijn bestuursgenoot. De kaarten vielen allemaal nét zijn kant op het laatst en zo ging de hoofdprijs uiteindelijk toch naar Freek. Eervolle vermelding: Nicolette Knol (advocaat-stagiaire, Houthoff) werkt pas enkele weken in M&A, maar wist toch door te dringen tot de finaletafel. 

Hoofdsponsor Ansarada stelt voor de winnaar een cursus naar keuze bij het Amsterdam Institute of Finance ter beschikking. De prijs is niet zomaar gekozen, zegt Alexander Spronk (Ansarada) bij het feliciteren van de winnaar; ontwikkeling staat immers centraal bij de Young M&A Community en met het aanbieden van deze cursus hoopt Ansarada een steentje bij te dragen aan de educatie van de M&A professionals.'

De winnaars van de tweede en derde plaats kunnen op het volgende event verschijnen in een schitterend maathemd van Lavendi.

Het volgende evenement van de Young M&A Community is een online seminar over de impact van digitalisering op de dealmakerspraktijk en zal plaatsvinden op 20 mei. De inschrijvingen zijn geopend en het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in! 

Gerelateerde artikelen