Geen Corona, wél gezelligheid

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:35
De Young M&A Community kwam voor de tweede keer in korte tijd bij elkaar voor een sfeervolle netwerkborrel.

Het is inmiddels een aantal weken gelden dat de Young M&A Community voor het eerst sinds maanden weer bij elkaar mocht komen. Het was de vraag hoe de opkomst deze keer zou zijn gezien de persconferentie van afgelopen dinsdag. Dat kwam helemaal goed. Net zoals de vorige keer werden de maatregelen vanuit het RIVM in acht genomen: anderhalve meter afstand, desinfectiemiddel op elke tafel, individuele borrelplankjes en – misschien de minst gezellige, maar wel de noodzakelijkste maatregel – iedereen moest zitten (onderstaande foto's zijn van een eerdere editie). Maar los daarvan, werd het weer gezellig als vanouds. 

Oud én vertrouwd
Ook deze keer was er gekozen voor spelletjes, zoals tafeltennis en airhockey. En net zoals de vorige bijeenkomst was er weer keuze uit verschillende soorten speciaalbier: IPA Lagunitas, Oedipus Thai Thai Tripel, Hoegaarden Original White én 12th Of Never Ale. Voor de millennials die het van het gewone werk moesten hebben, was er ook nog Heineken (ook 0.0%) en witte wijn – helaas geen Corona.

Persconferentie
Eerlijkheid is hierbij geboden, want dé vraag was ook nog of – als gevolg van de eerdere persconferentie – de gezelligheid zou worden behouden. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge spraken op adviserende toon. ’Het gaat niet goed met de ontwikkelingen van het coronavirus in ons land’’, gaf Rutte aan. Des te noodzakelijker het was om de maatregelen vanuit het RIVM te hanteren. Gelukkig leent Strandzuid zich uitstekend om een coronaproof borrel te houden. 

Wanneer de klok iets over zessen tikt, komt de mededeling dat het eten klaar is. In groepjes van drie mogen de jonge M&A-professionals naar het buffet. Er was genoeg keuze: hamburgers, worst, kipsaté en zwaardvis. Daar bleef het natuurlijk niet bij. Men had ook de keuze uit verschillende soorten salades, zoals zomerse pastasalade en aardappelsalade.

Zomerse avond
De hittegolf van de afgelopen week was inmiddels er niet meer, maar het mooie, zonnige weer was nog wél te voelen. Tijdens het eten wordt volop genetwerkt en gediscussieerd. Allerlei onderwerpen passeren de revue: van de getroffen maatregelen tot de rustige dealactiviteit in deze zomer en van de M&A Awards van het afgelopen jaar tot de verschillen tussen de boetiekkantoren en de grotere kantoren.

De komende maanden zal de M&A Community weer vaker bij elkaar komen. In Webinars en live events, zoals het jaarlijkse M&A Criterium. Op deze pagina lees je meer over deze evenementen en kun je je inschrijven. 

Gerelateerde artikelen