Young M&A: “Een gezonde portie zelfvertrouwen en hard werken zijn ook belangrijk”

Binnen Young M&A nemen we een kijkje in de wereld van jonge professionals die actief zijn in de M&A Community. Deze week: Marc Habermehl, associate bij Stibbe.

Binnen Young M&A worden jonge M&A-professionals bijeengebracht voor netwerk- en kennisdelingsdoeleinden. Een initiatief dat welhaast op enthousiasme van Marc Habermehl moet kunnen rekenen. De 27-jarige advocaat van Stibbe organiseert op het eigen kantoor namelijk regelmatig ochtendsessies waarbij ‘in alle rust’ een verdiepingsslag kan worden gemaakt. Want dat schiet er in de hectische M&A-wereld nog weleens bij in.

Hoe ben ben je in het M&A-vak terechtgekomen?
“Rechten studeren was iets wat ik al heel lang van plan was, in eerste instantie omdat ik Officier van Justitie wilde worden. Als tiener was de Zuidas uiteraard een onbekende wereld. Tijdens de studie werd ik gegrepen door de civiele vakken, die ik interessanter vond dan de strafrechtvakken. Na het bezoeken van enkele juridische bedrijvendagen vond ik de jonge en dynamische cultuur van de Zuidas heel aantrekkelijk.”

Kom ook naar een Young M&A bijeenkomst of kijk voor meer informatie op MenA.nl/young.

Geen spijt van je keuze?
“Nee, inmiddels werk ik 3,5 jaar bij Stibbe. De combinatie van ondernemingsrecht en het commerciële aspect bevalt mij goed. Doordat je constant aan verschillende zaken werkt – van auctions tot strategische deals en joint ventures – blijft het werk afwisselend en inhoudelijk uitdagend.”

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die een jonge M&A-advocaat moet bezitten?
“Je moet je hoofd koel kunnen houden. Op jonge leeftijd krijg je te maken met zaken waar de belangen groot zijn. Een gezonde portie zelfvertrouwen en hard werken zijn ook belangrijk.”

Hard werken als in: bereid om lange dagen te maken en in te leveren op privéleven?
“Meer een combinatie van efficiënt werken en uren maken, maar er zitten zonder twijfel lange dagen tussen. Je hebt nu eenmaal te maken met zaken waar alle betrokken partijen – kopers, verkopers en adviseurs – veel belang aan hechten. Nu wordt soms gedaan alsof deze cultuur alleen onder advocaten en bankiers heerst, maar is niet exclusief voor de M&A-sector. Ook in andere sectoren wordt hard gewerkt. Mensen die kiezen voor zo’n werkcultuur doen dit meestal bewust en kunnen hier goed mee omgaan.”

Zelfvertrouwen is volgens jou essentieel. Ben jij altijd zelfverzekerd op de werkvloer?
“Soms weet je iets niet, maar zelfvertrouwen bestaat ook voor een belangrijk deel uit weten wat je niet weet. In de gevallen dat je het niet weet kun je altijd terugvallen op een team of een partner. Als team zoek je dingen vaak tot de bodem uit, al heb je soms het gevoel dat je even niet verder komt. Dan moet je door een pijngrens en als het dan na een lange dag wél lukt is dat enorm waardevol. Het mooie aan dit werk is dat je altijd met elkaar naar een helder doel toewerkt.”

Tijdens een rondetafelgesprek over leiderschap stelde je dat leiders ervoor moeten zorgen voor trots. Wat bedoel je daar mee?
“Dat mensen trots zijn op de organisatie waarvoor ze werken en dit ook naar buiten willen uitdragen. Leiders kunnen hier aan bijdragen door een duidelijke visie te hebben en innovatief te zijn.”

Hoe staat het met de innovatie in de M&A-advocatuur?
“Er wordt veel gesproken over de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en de impact daarvan op ons werk. Al wordt er op dit vlak meer gezegd, dan gedaan. Er worden zeker tools gebruikt om documenten en contracten te standaardiseren, maar toekomstverhalen over innovatie waarbij de werkende mens volledig wordt vervangen zie ik nog niet zo snel gebeuren. Het M&A-werk blijft een onderhandelingsspel waarbij het menselijke aspect onvervangbaar is.”

Waar ben je carrière-technisch zelf trots op?
“Er is niet één prestatie die er boven uitsteekt, maar als ik een transactie zou moeten noemen waar  ik met veel plezier aan gewerkt heb dan is dat de overname van Heinekens drankengroothandel door Sligro. Wij stonden in dat proces Heineken bij. Het project had een lange aanlooptijd en een niet alledaags karakter, maar is aan het eind van de rit voor beide partijen op een succesvolle wijze afgesloten. Verder ben ik trots dat ik komende zomer naar New York vertrek om een jaar aan de slag te gaan bij het Amerikaanse advocatenkantoor Sullivan & Cromwell.”

Gerelateerde artikelen