York Capital wil aluminiumsmelter Delfzijl kopen

De Amerikaanse investeerder York Capital wil het failliete Klesch Aluminium Delfzijl overnemen. Dat blijkt uit een melding van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Klesch, het voormalige Aldel, ging eind augustus failliet. Toen gaf de curator al aan goede kans te zien op een doorstart van de aluminiumsmelter. Er werd namelijk al een tijdje gesproken over een overname door derden.

 

Er werkten ten tijde van het faillissement zo'n 175 mensen bij Klesch. Het bedrijf is sinds augustus gewoon blijven produceren.

 

In 2013 was er al eens een bankroet voor Aldel, dat toen werd overgenomen door Klesch. Die was met afnemer Noble in conflict geraakt, waarbij Noble Klesch zou hebben verweten dat investeringen uitbleven, liet curator Erik Eshuis in augustus weten. Door die patstelling zou de aluminiumsmelter vervolgens in de negatieve cijfers zijn beland.

 

Het faillissement in 2013 had te maken met de elektriciteitsprijzen in Nederland, die hoger waren dan de prijzen die Aldels Duitse concurrenten kwijt waren. Uiteindelijk werden die problemen opgelost omdat de stroomprijs omlaag ging.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen