Yolanda Paulissen nieuwe CFO KPMG

Paulissen combineert CFO-functie met partnerrol Deals binnen Advisory-tak van KPMG.

Deze week start Yolanda Paulissen als Chief Financial Officer bij accountancy- en adviesbedrijf KPMG. Hiervoor heeft ze vijftien jaar gewerkt bij LeasePlan, onder andere als lid van het bestuur. Ook heeft ze bij Pels Rijcken een rol als externe bestuurder vervuld.

Paulissen zal haar functie als CFO combineren met een actieve rol als partner bij Deals binnen de Advisory-tak van KPMG, waar ze zal focussen op accountmanagement van Private Equity.

Volgens Paulissen zelf is dit “een prachtige combinatie”, waar ze haar kennis en kunde op het gebied van cijfermatige analyses kan verbinden met de buitenwereld. “Als CFO kom ik in de haarvaten van KPMG terecht en door mijn verantwoordelijkheden bij Deals begrijp ik wat onze klanten nodig hebben. Zo kan ik op twee vlakken bijdragen aan de groei van KPMG.”

In haar vijftien jaar bij LeasePlan heeft Paulissen altijd financiële functies vervuld. Hierdoor heeft ze uitgebreide ervaring opgedaan over financiering, kapitaal- en balansbeheer, vormgeving van het externe verslagleggingsproces, fusies en overnames. Daarnaast ligt haar interesse bij verandermanagement en digitalisatie binnen organisaties. Voorafgaand aan haar carrière heeft Paulissen een studie Bedrijfseconomie gevolgd aan de Universiteit van Maastricht.

“We zijn erg blij dat Yolanda onze organisatie komt versterken”, zegt Marc Broskij, lid van de Raad van Bestuur KPMG Nederland. “Ze ziet snel wat een organisatie nodig heeft om te kunnen groeien. Haar kennis en ervaring zal ze zowel bij onze organisatie als bij onze klanten goed kunnen inzetten.”
 

Gerelateerde artikelen