YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met De Praktische GGZ

De deelneming YOEP Onderwijs en Zorg van Holland Capital gaat samenwerken met De Praktische GGZ.

Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, ontstaat een organisatie met een breed aanbod van zowel jeugdhulp als geestelijke gezondheidszorg. De Praktische GGZ biedt ambulante geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en volwassenen met een vakkundig team van psychologen en regie behandelaren.

Breed aanbod integrale jeugdhulp en GGZ
Met de krachtenbundeling breidt YOEP haar activiteiten en specialisatie uit naar volwassen GGZ zorg. Voor cliënten ontstaat een organisatie met een breed aanbod van integrale (jeugd) hulp en GGZ, welke van grote toegevoegde waarde is voor de zorg. Door de samenwerking kan er nog meer bijgedragen worden aan effectieve en betaalbare (jeugd)zorg. 

Groeiambities YOEP
De krachtenbundeling met De Praktische GGZ is onderdeel van de gestelde groeiambities van YOEP. Na de overname van Ad Astra, in maart 2022, is dit de tweede stap in de groeistrategie. Door de samenwerking kan er nog meer bijgedragen worden aan effectieve en betaalbare (jeugd)zorg voor de cliënt, de gemeentes en de verzekeraars. Daarnaast biedt de samenwerking kansen voor verdere opleiding en ontwikkeling van het personeel. 

Marije Veen, bestuurder YOEP: “Door het samengaan met De Praktische GGZ kunnen we onder andere werken aan de versterking van de samenwerking tussen de volwassenen-ggz en de jeugdhulp. Een integrale samenwerking is noodzakelijk om goede zorg aan gezinnen te kunnen bieden.”

Inge Lobbes-Dijkgraaf, bestuurder De Praktische GGZ, “De zorg voor onze medewerkers staat net zo hoog in het vaandel als de zorg voor onze cliënten. Door het samengaan ontstaat er een nog groter draagvlak voor innovatie en constante verbeterprocessen voor zowel de medewerkers van De Praktische GGZ als wel voor de medewerkers van YOEP.”

Bezoek voor meer informatie over deze deal onze Deal Database. 
 

Gerelateerde artikelen