Yinhua Cao benoemd als CFO van VIVAT

Yinhua Cao is benoemd tot Chief Financial Officer van VIVAT, SRLEV, Proteq Levensverzekeringen (de risicodragers voor Leven & Pensioen) en Reaal Schadeverzekeringen (de risicodrager voor Schade). Yinhua Cao startte zijn carrière in de financiële sector bij PwC in 1998. Daar was hij de lead audit partner bij de jaarlijkse audit van grote verzekeringsbedrijven en vermogensbeheerders.

Hij was ook betrokken bij diverse financiële en solvabiliteit consulting programma’s voor verzekeraars. Zijn laatste functie bij PwC was als Partner van de Financial Service Group. Bij Anbang was Yinhua Cao Managing Director van Anbang Asset Management Hong Kong en Finance Director van de Anbang Insurance Group. Hij heeft een bachelor in International Finance van de Shanghai University of Economics and Finance.

Lan Tang blijft lid van de Raad van Bestuur van VIVAT als Chief Risk Officer. Vanaf heden bestaan de statutaire directies van bovengenoemde risicodragers uit Albert Bakker, Xiao Wei Wu, Lan Tang, Yinhua Cao en Feng Zhang.

Miriam van Dongen zal, naast Jan Nooitgedagt, de Raad van Bestuur van VIVAT alsmede de directies van bovengenoemde risicodragers bijstaan, in de hoedanigheid van gedelegeerd commissaris, gedurende de periode die nodig is om een nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur te benoemen.

Gerelateerde artikelen