Yapily neemt finAPI over

Yapily neemt finAPI over van Yapily SCHUFA. Hierdoor wordt Yapily het grootste open banking-betalingsplatform in Europa.

Door de overname verdubbelt het klantenbestand van Yapily en voegt het finAPI-klanten toe aan zijn rooster, waaronder meer dan 50 grote ondernemingen in de financiële, verzekerings- en IT-sector.

Als gevolg van de overname zal Yapily een duidelijke leidende positie hebben in twee van Europa's grootste markten: het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Naast de bestaande dekking van 16 Europese landen, zal Yapily nieuwe gebieden betreden waaronder Tsjechië, Slowakije en Hongarije, waardoor de geografische voetafdruk wordt verbreed en de uitrol van open banking naar miljoenen mensen en bedrijven in heel Europa wordt versneld.

FinAPI-klanten zullen profiteren van nieuwe mogelijkheden voor zakelijke groei en krijgen toegang tot pan-Europese markten door een grotere dekking en meer middelen. Het gecombineerde aanbod zal ook een aantal finAPI-oplossingen bieden voor nieuwe en bestaande Yapily-klanten, waaronder identiteits- en leeftijdsverificatie en wettelijk verplichte KYC-controles, en digitale rekeningcontroles die kunnen worden gebruikt voor geautomatiseerde kredietscores.

SCHUFA, een kredietbureau in Duitsland, zal blijven samenwerken met finAPI, zowel in het gebruik van producten en diensten als in verdere productontwikkeling.

De deal is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties en zal naar verwachting in het tweede halfjaar van 2022 worden afgerond. Voorlopig zal finAPI blijven functioneren als een onafhankelijk, gereguleerd bedrijf in Duitsland. SCHUFA Holding AG zal haar 75% deelneming in finAPI verkopen aan Yapily. Na de transactie zullen finAPI en SCHUFA een rol blijven spelen in de toekomst van de verenigde entiteit. 
 

Gerelateerde artikelen