xxllnc breidt uit met Inforing

xxllnc, Nederlandse leider in GovTech-software, breidt uit met de toevoeging van Inforing. 

De overname van Inforing is de achtste voor xxllnc in twee jaar tijd en werd ondersteund door software-investeerder Main Capital Partners.

Al meer dan 15 jaar ondersteunt Inforing gemeenten en welzijnsorganisaties met een Registratie- en Informatie (RIS)-applicatie op het gebied van schuldhulpverlening, met als doel de problematiek rondom proactieve schuldhulpverlening en sociaal welzijn in goede banen te leiden. In de RIS-applicatie is voor elk vraagstuk een aparte module beschikbaar. Zo ontwikkelde Inforing in samenwerking met de gemeente Amsterdam ‘RIS Vroeg Eropaf’, een module die focust op het vroeg signaleren van problematische schulden. 

Onlangs lanceerde Inforing een softwaremodule naar aanleiding van de Toeslagenaffaire, die in korte tijd leidde tot veel nieuwe aanvragen vanuit gemeenten. De software helpt gemeenten om meer inzicht te krijgen in het verloop van de sociale en financiële situatie van betrokkenen. Door vast te leggen wat er vanuit de gemeente aan ondersteuning wordt gegeven, is terugkoppeling geven over de situatie aan de Belastingdienst ook een stuk makkelijker.

xxllnc, voorheen bekend als Exxellence, startte in 2001 als spin-off van de Universiteit Twente en groeide uit tot een softwaregroep met bijna 450 medewerkers die een scala aan totaaloplossingen levert voor de (semi-)overheid. Sinds het in 2020 onder de vleugels kwam van Main Capital Partners, zijn er acht softwarebedrijven toegevoegd. 

Gerelateerde artikelen