Xxlinc sluit deal nummer twaalf in nog geen vier jaar

Na Processfive eerder dit jaar is nu DataMask overgenomen.

Xxllnc, een Nederlandse specialist in GovTech-software, neemt DataMask over, een document anonimisering speler. De deal is de twaalfde overname voor Xxllnc sinds de samenwerking met software-investeerder Main Capital Partners in 2020. Eerder dit jaar werd Processfive al toegevoegd aan Xxllnc, een specialist in het leveren van software en diensten in het belastingdomein.

DataMask is een relatief jong bedrijf met een softwareoplossing voor het anonimiseren van documenten. Door deze softwareoplossing onder te brengen bij Xxllnc kan er aan overheden een totaaloplossing geboden worden voor het transparant en veilig werken met privacygevoelige gegevens.

De drie oprichters van DataMask blijven actief in de organisatie en de bredere Xxllnc-groep. Xxllnc is een portfoliobedrijf van Main Capital Partners, een strategische investeerder in de software-industrie.

Xxllnc, voorheen de Exxellence Groep, startte in 2001 als spin-off van de Universiteit Twente en groeide uit tot een landelijke softwareleverancier. Klanten van xxllnc zijn onder andere Gemeente Den Haag, Gemeente Utrecht, UWV en Gemeente Leiden.

Gerelateerde artikelen