Xeltis haalt 32 miljoen euro op

Geld en een licentieovereenkomst gesloten voor China.

 

Xeltis, een medtechbedrijf in een klinische fase dat levende implantaten ontwikkelt waarmee het lichaam de cardiovasculaire functie kan herstellen, kondigt aan dat het 32 miljoen euro heeft opgehaald in een series D2 aandelenfondsenwerving. 

De fondsenwerving werd ondersteund door een syndicaat van huidige en nieuwe investeerders, waaronder Grand Pharma, DaVita Venture Group, EQT Life Sciences, Invest-NL en andere internationale investeerders. Deze fondsenwerving zal Xeltis in staat stellen zijn belangrijkste klinische programma's verder te ontwikkelen tot cruciale tests.

Naast de kapitaalverhoging hebben Xeltis en Grand Pharma een licentieovereenkomst gesloten voor China voor enkele hemodialyseproducten. Volgens de overeenkomst krijgt Grand Pharma de exclusieve rechten om deze producten in China te ontwikkelen, te produceren en te commercialiseren.

De technologie van Xeltis is gericht op het herstellen van de natuurlijke cardiovasculaire functies van het lichaam, met talrijke potentiële toepassingen. Het eigen endogene weefselherstelplatform (ETR) van het bedrijf maakt gebruik van een geavanceerd materiaal op basis van polymeren dat de natuurlijke genezingsreactie van het lichaam activeert om het eigen weefsel van de patiënt eromheen te regenereren, waardoor nieuwe, levende en duurzame vaten en kleppen worden gevormd.

Het meest geavanceerde programma van Xeltis, aXess, is een vaattoegangstransplantaat voor patiënten met een chronische nierziekte (CKD) die hemodialyse nodig hebben. Het bedrijf werkt ook aan klinische programma's voor de vervanging van longkleppen en coronaire bypass-transplantaties.

Gerelateerde artikelen