Xeltis haalt €15 miljoen Europees geld op

€ 15 miljoen aan quasi-equity voor medisch technologiebedrijf. 

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft met het in Eindhoven gevestigde medische technologiebedrijf Xeltis een financieringsovereenkomst gesloten, waarmee het bedrijf wordt voorzien van € 15 miljoen aan zogeheten quasi-equity. 

Xeltis is voortrekker van een op natuurlijk herstel gerichte aanpak bij het vervangen van hartkleppen en bloedvaten. Deze aanpak moet de beperkingen van bestaande kunstmatige oplossingen overwinnen. Bij het door Xeltis ontwikkelde proces genaamd ‘Endogeen Weefselherstel’ (Endogenous Tissue Restoration, ETR) wordt het natuurlijke genezingsproces van de patiënt gebruikt om hartkleppen en bloedvaten met het eigen weefsel van de patiënt te herstellen.

De financiering van de EIB verwatert niet het eigen vermogen van het bedrijf en zal worden gebruikt om de klinische programma’s voor drie van de revolutionaire medische hulpmiddelen van Xeltis te versnellen. De financiering wordt beschikbaar gesteld in het kader van het Europees Garantiefonds, een gezamenlijk initiatief van de EIB-Groep en EU-lidstaten om Europese ondernemingen uit de huidige crisis te laten groeien.
 

Gerelateerde artikelen