Xebia neemt g-company over

IT-consultancybedrijf Xebia neemt Google Cloud Premier Partner g-company over. Met de overname van g-company vergroot Xebia zijn GCP-capaciteit en breidt het zijn dienstverlening uit met oplossingen als Google Workspace.

Xebia is een snelgroeiend IT-consultancybedrijf; een verzameling merken die elk een digitaal domein beslaan, zoals cloud, data, AI, Agile, DevOps en software consulting. Xebia heeft als doel om wereldwijd een toonaangevende speler te zijn op het gebied van training en consultancy, inclusief Google Cloud en Workspace. Met g-company kan Xebia groeien door extra diensten toe te voegen aan zijn one-stop-shop voor bedrijven over de hele wereld. 

In 2007, toen Google zijn eerste zakelijke oplossing introduceerde, startte David Saris g-company. Als eerste partner van Google in Noord-Europa is g-company met de IT-multinational meegegroeid tot een bedrijf met ruim 70 medewerkers in Maleisië, België en Nederland. In samenwerking met Google, Salesforce, Freshworks, monday.com en andere web-based oplossingen biedt g-company applicatieontwikkeling, data, machine learning, moderne infrastructuur en online werkplekdiensten aan bedrijven over de hele wereld. 

Na de acquisitie behouden g-company en Xebia hun status als Google Cloud Premier Partner en Authorized Google Cloud Training Partner, plus een gedeelde Infrastructure en Workspace Competency. g-company blijft actief onder zijn eigen label en het bestaande management onder leiding van David Saris en Lennart Benoot.

Gerelateerde artikelen