WPM Groep sluit zich aan bij Colliers

Colliers International en WPM Groep gaan fuseren. De details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. WPM Groep gaat met onmiddellijke ingang verder onder de naam Colliers International.

Colliers verstevigt hiermee haar positie op de Nederlandse vastgoedmarkt met een uitbreiding van haar dienstenpakket, marktaandeel en toegenomen landelijke dekking door de toevoeging van vier nieuwe locaties (‘s-Hertogenbosch, Nieuwegein, Barendrecht en Apeldoorn) aan haar reeds bestaande kantoren in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

WPM Groep, opgericht in 1987 en de afgelopen 18 jaar geleid door CEO Pieter Affourtit, is met bijna 200 mensen verspreid over vijf vestigingen in Nederland en biedt een compleet aanbod aan diensten op het gebied van retail, development, research & consultancy.

Door deze fusie werken er 330 mensen bij Colliers International in Nederland, met het hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam. Colliers heeft nu een volledig aanbod van alle soorten vastgoeddiensten voor zowel eigenaren als huurders, waaronder valuation & advisory services, research, corporate solutions, hotels advisory, capital markets, office & retail agency, workplace innovation, facility management consultancy, property & asset management, projectmanagement en development services.

Jaap van Rhijn blijft CEO van Colliers International Nederland en Ronald Maaskant (voorheen CFO WPM Groep) wordt Chief Services Officer Colliers International en lid van het dagelijks bestuur. Naast Ronald Maaskant treden ook Ruud Bouma (voorheen directeur WPM Offices) en Joost Vooijs (voorheen directeur WPM Retail)  toe als partner van Colliers International Nederland. Pieter Affourtit (CEO WPM Groep) en Ger Dings (directeur WPM Development), treden per heden terug.

De toevoeging van WPM Groep is Colliers’ tweede overname in EMEA dit jaar en volgt op de aankondiging in januari met de overname van Hatton Real Estate in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde artikelen