Wouter Kolk wordt directeur New Markets & Specialty Stores bij Ahold Europe.

Wouter Kolk (46) start op 1 juni 2013 als directeur New Markets & Specialty Stores binnen Ahold Europe.

Kolk is daarmee de opvolger van Albert Voogd. Onder de verantwoordelijkheid van Kolk vallen Albert Heijn to go (Nederland & Duitsland) en Albert Heijn België. Vanuit die verantwoordelijkheid neemt Kolk ook plaats in de directie van Albert Heijn. Daarnaast krijgt hij binnen de Ahold Europa directie de eindverantwoordelijkheid voor Etos en Gall & Gall.

Van der Laan 
Kolk werkte al eerder voor Ahold van 1991 tot medio 2007. De afgelopen jaren heeft hij in de mode-retail gewerkt als CEO van WE Fashion. ‘We zijn verheugd dat Wouter Kolk terugkeert naar Ahold en op deze belangrijke plek in ons team leiding gaat geven aan verdere groei. Zijn kennis van onze business, gecombineerd met zijn ervaring de afgelopen zes jaar binnen de mode, maken dat wij veel verwachten van zijn invulling van de rol als directeur New Markets & Specialty Stores binnen Ahold Europe’, zegt Sander van der Laan, COO van Ahold Europe, in een reactie op de aanstelling.
Voogd 
Oktober vorig jaar meldde Ahold dat Voogd zou vertrekken. Hij was de afgelopen 23 jaar in dienst van Ahold. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe markten. In die functie heeft hij onder meer gewerkt aan de entree van Albert Heijn in België en Duitsland. Voogd zet zijn loopbaan voort bij Makro, waar hij benoemd is tot COO Makro Zuid-Amerika.
Gerelateerde artikelen