Wolters Kluwer neemt eOriginal over voor 231 miljoen

Informatieleverancier Wolters Kluwer neemt het Amerikaanse eOriginal over voor ongeveer 231 miljoen euro.

De overname van het bedrijf dat cloudsoftware maakt voor het digitaal afsluiten van leningen wordt volledig in contanten afgehandeld.

eOriginal bedient ruim 650 klanten in de VS zoals banken en hypotheekverstrekkers en andere kredietverstrekkers. Het bedrijf werkt al sinds 2016 samen met Wolters Kluwers tak Governance, Risk & Compliance. eOriginal rekent dit jaar op een omzet van circa 31 miljoen euro die voor het overgrote deel terugkerend is. De omzet is de afgelopen drie jaar met meer dan 10 procent gegroeid.

eOriginal is een gevestigde speler op het gebied van digitale leningtechnologie en bedient meer dan 650 klanten in de VS, waaronder banken, hypotheekverstrekkers, consumentenkredietverstrekkers en kredietverstrekkers voor auto- en apparatuurfinanciering. Het eOriginal-platform stelt kredietverstrekkers en hun partners in staat om digitale activa te creëren, op te slaan en te beheren. GRC's Compliance Solutions-bedrijf heeft sinds 2016 een strategisch partnerschap met eOriginal, waardoor de eOriginal elektronische kluis- en sluitingssoftware met Expere kan worden geïntegreerd. Het aanbod van eOriginal en GRC Compliance Solutions zijn zeer complementair en zullen samen een toonaangevend end-to-end digitaal kredietplatform vormen, aldus Wolters Kluwer

Gerelateerde artikelen