Wolters Kluwer koopt tweede bedrijf binnen een maand

NurseTim biedt toetsen, workshops en webinars voor verpleegkundigen.

Wolters Kluwer heeft NurseTim overgenomen, een IT-bedrijf uit Minneapolis dat zich richt op het onderwijs voor verpleegkundigen. Het Nederlandse bedrijf ziet NurseTim als een aanvulling op hete eigen softwareproduct Lippinco dat ondersteuning biedt aan verpleegkundigen.  

De cursusinformatiesystemen van NurseTim bieden digitale toetsen, online workshops en webinars die verpleegkundigen in opleiding voorbereiden op de praktijk van de patiëntenzorg. Het is de tweede deal van Wolters Kluwer dit jaar. Begin januari werd Della Al overgenomen, een bedrijf voor taaltechnologie dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. Juristen gebruiken de technologie om contracten in meerdere talen te beoordelen. 

Wolters Kluwer heeft zich in 2021 voorbereid op een serie overnames. De leverancier van vakinformatie en software-oplossingen kondigde toen de succesvolle plaatsing aan van een Eurobond-lening van 500 miljoen euro.

Wolters Kluwer verwacht de aankoop van NurseTim terug te verdienen binnen drie tot vijf jaar. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

 

Gerelateerde artikelen